Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Zmiana nazwy buttona "Przeglądaj"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MDiddy
Witam,

Czy da się zmienić nazwę buttona "Przeglądaj" podczas dodawania pliku na stronie przez użytkownika (np: avatar) ?
Nie chcę edytować wyglądu, zależy mi jedynie na zamianę na angielski tj: "choose" albo "browse"

Pozdrawiam

P.S Nie wiem, bo nie sprawdzałem, ale czy nie ma tak, że jak wchodzę z Polski na stronę to wyświetla mi się napis "Przeglądaj..." po polsku a jak ktoś odwiedzi stronę z innego kraju będzie w jego języku? Kwestia przeglądarki, systemu operacyjnego?
pifarek
W Firefox-ie napis jest zależny od języka przeglądarki. Zauważ, że np. w Chrome ten przycisk jeszcze inaczej wygląda.
IceManSpy
A nie możesz w kodzie zmienić wartości value dla inputa?
blooregard
Cytat(IceManSpy @ 15.05.2011, 19:41:58 ) *
A nie możesz w kodzie zmienić wartości value dla inputa?

Jemu chodzi o systemowy przycisk w polu file ;P

Jego wygląd jest zależny od systemu operacyjnego i przeglądarki.
-MDiddy-
Czyli jak wejdzie osoba z innego kraju to będzie miała "Przeglądaj" we własnym języku?
Zamieszczam zdjęcie buttona dla jasności

Pozdrawiam
mlawnik
Zgadza się wink.gif
blooregard
Cytat(-MDiddy- @ 15.05.2011, 20:46:08 ) *
Czyli jak wejdzie osoba z innego kraju to będzie miała "Przeglądaj" we własnym języku?
Zamieszczam zdjęcie buttona dla jasności

Pozdrawiam

Tak, będzie miała taki przycisk, jakie mają dane systemy operacyjne.
IceManSpy
Cytat(blooregard @ 15.05.2011, 20:28:32 ) *
Jemu chodzi o systemowy przycisk w polu file ;P

Jego wygląd jest zależny od systemu operacyjnego i przeglądarki.

O kurczątko, faktycznie. Tego nie wiedziałem graduated.gif
MDiddy
Dzięki za pomoc smile.gif

Pozdrawiam,
MDiddy
kicaj
Sa dostepne rozwiazania zamieniajace wyglad tego pola.
Rozwiazanie za pomoca js, ktory ukrywa (np. display:none) pole, generujac dowolne inne o ktorych parametry sa przekazywane do pola ukrytego.

Polecam takze plugin'y jQuery takie jak "nice forms" (http://www.queness.com/post/204/25-jquery-plugins-that-enhance-and-beautify-html-form-elements)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.