Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php, cURL] Zmieniający się klucz przy każdym wywołaniu strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Saletra
Cześć,

Wiem, że nie łamie się tu zabezpieczeń, dlatego powiem, że chodzi o moją stronę, na której chce się pouczyć cURL-a.

Przy każdym wywołaniu mojej strona ustala klucz w jednym z pól <form>, który przepuszcza ją potem po wysłaniu do systemu. Pobieram ten klucz z pomocą preg_match przy jednym wywołaniu, przy kolejnym wywołaniu (curl_exec) wysyłam formę z wcześniejszym kluczem, tylko.... że przy tym wywołaniu klucz już jest oczywiście inny.

Czy jest na to to sposób?
cycofiasz
Jeśli tak napisałes skrypt formularza że za każdym wywołaniem ma inne parametry, a nie pamięta jaki poprzednio był ustawiony - to co w tym dziwnego?
Saletra
Nic dziwnego, po prostu tak jest, że nowy.
W zasadzie rozwiązałem już problem, bo można klucz zapisać w http cookie i w każdej chwili go pobrać. Ale gdyby się dało przez curl, to chętnie bym się dowiedział JAK a nie DLACZEGO, PO CO.
cycofiasz
Nie ogarniam już z czym masz problem... Przeglądarka działa tak jak curl, najpierw pobiera formularz a później wysyła parametry w drugim żądaniu. To że przy drugim żądaniu w formularzu zmienia się coś świadczy tylko o tym że albo aplikacja na serwerze zapamiętała ostatni wygenerowany kod albo że po prostu nie działa poprawnie.
Najlepiej daj link to tego formularza i opisz co chcesz uzyskać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.