Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Centrowanie diva
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pablosso
Potrzebuję żeby mi centrowało diva w którym mam obrazek wielkości 693x446 i żeby przy zmianie wielkości okienka przeglądarki cały czas się centrował, a nie pozostawał w tym samym miejscu. Chodzi oczywiście o centrowanie w stosunku do wielkości przeglądarki.
Bo w css, że ustawie padding czy margin mnie nie zadowala gdyż na większych rozdzielczościach czy mniejszych jak moja będzie przesunięte.
amii
Dodaj margin:auto; do klasy diva
pablosso
Już sobie poradziłem sam w JavaScript.
DiH
JS do centrowania obrazka? Chyba żartujesz. Użyj tego co kolega Ci poradził i nadaj mu szerokość w css, bo inaczej nic się nie wyśrodkuje.
pablosso
Tak js do centrowania obrazka. Wyobraź sobie, że np taki margin auto nie działa na IE albo iPadzie. Potrzebowałem czegoś co mi wyśrodkuje plansze która się pojawia (powinna na środku ekranu) na stronie (czyli kolejna warstwa).

Nie wiem po co piszecie o CSSie skoro napisałem, że potrzebuję w JavaScript. Ale teraz to już nie ważne. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
DiH
Nie działa, bo pewnie nie masz !DOCTYPE określonego, albo nie spełniasz 2 warunku, który podałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.