Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kod PHP po pewnym fragmencie nie chcę się zamknąć znacznikiem ?>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
WashingtonPLx
Używam cms joomla + komponent jomsocial na oficjalnej stronie jomsocial.com znajduje się pomoc jak wywołać poszczególne funkcje z josmocial w innych komponentach przeznaczonych do joomli. Mam problem bo nie mogę zamknąć kodu php "?>", wklejam poniższy kod z ich strony do swojej strony ale coś jest nie tak z dwiema ostatnimi liniami kodu bo po nich kod php nie chce się zakończyć, jeśli wstawię ?> przed to działa. Mam tak tylko z tym fragmentem kodu.

1. $jspath = JPATH_ROOT.DS.'components'.DS.'com_community';
  2. include_once($jspath.DS.'libraries'.DS.'core.php');
  3. include_once($jspath.DS.'libraries'.DS.'messaging.php');
  4.  
  5. // Add a onclick action to any link to send a message
  6. // Here, we assume $usrid contain the id of the user we want to send message to
  7.  
  8. $onclick = CMessaging::getPopup($userid);
  9. echo '<a href="java script:void(0)" onclick="'</span><span class=">.</a><a href="java script:void(0)" onclick="'</span><span class="> $onclick .'">Send message</a>';
mk321
Z tego co widzę to w tej linii są źle pozamykane znaczniki (apostrofy/cudzysłowy a chyba też A gdzieś nie tak):
  1. echo '<a href="java script:void(0)" onclick="'</span><span class=">.</a><a href="java script:void(0)" onclick="'</span><span class="> $onclick .'">Send message</a>';
Nie wiem co miało być w onclick (na pewno to span?). Zamknąłem ale i tak coś z javascript masz źle:
  1. echo '<a href="java script:void(0)" onclick="</span><span class=">.</a><a href="java script:void(0)" onclick="</span><span class=">'. $onclick .'">Send message</a>';
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.