Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kontrola i optymalizacja pracy w firmie
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
dragon1985
Hej,

Do tej pory uczyłam się wszystkiego metodą prób i błędów. Zazwyczaj podczas pracy wiele pomocnych informacji znajdywałam na forach bowiem wiele osób miało te same problemy co ja. Jednak zastanawia mnie jak można zorganizować taki mały "help" w swojej firmie. Miałoby to działac w ten sposób, ze każdy problem jest opisywany oraz rozwiązanie do niego i umieszczany w takim helperze. chciałabym zeby dostęp do niego miał każdy członek zespołu z kazdego komputera. czyli jedna baza i wspólny dostep. Nie wiem czym to najlepiej rozwiazać. W ogóle zastanawiam się jak zoptymalizować również tak procedury prowadzenia projektu by ułuskać jak najwięcej czasu na sprawy firmowe. Zastanawiałam się czy warto skorzystać z audytu jednej z firm typu <SPAM>
zwodnik
firma <SPAM> fajnie się prezentuje ale jednak popróbowałbym na Twoim miejscu z jakimś project managerem , może jakiś CRM do pracy z klientem no i zapoznaj się z semantyką scrum. myślę, że Ci to w zupełności wystarczy. Aczkolwiek kontakt z tą firmą na pewno rzuci więcej światła na sprawę i może przydać się na kolejne lata :-) zależy ilu masz klientów i jak duży zespół
dragon1985
Dzięki za pomoc. Kontaktowałam się z ta firmą maja ofertę szkoleń np. pracy z kodem lub ze wzorcami projektowymi. Sam zobacz:
<SPAN> . Zastanawiam się czy wysłanie stażysty na takie szkolenie to dobra inwestycja. Nie ukrywam, ze wstępnie podjęłam decyzję żeby go jednak wysłać. Teraz staże są tylko pół roku niestety. W pół roku chcą aby człowieka nauczyc tego co z moimi ludzmi uczymi się od paru lat.
zwodnik
jak już powiedziałem. najpierw spróbuj ze scrum. A jeśli Cię stać to i pewnie poslij stażystę. Na pewno podniesie to jego kwalifikacje
adrian23
Jakiś czas temu będąc u znajomego miałem styczność z aplikacją zwaną "taskbeat". W skrócie jest to program pozwalający właśnie usprawnić organizację pracy. Aplikacja pozwala na kontrolowanie realizacji zleceń i budżetów oraz postępów w realizacji konkretnych zadań, dzięki czemu ułatwia zorganizowaną pracę prezentując wszystko w jednym miejscu. Do tego czyni to w czytelny sposób, dzięki czemu łatwiej wychwycić wszelkie uchybienia poświęcając na to mniej czasu.

Z zewnątrz wyglądało to naprawę dobrze. Mimo wszystko jak radził mi znajomy, wcześniej warto jednak skorzystać z 30dniowego darmowego okresu próbnego, by zapoznać się z nią i stwierdzić czy jest to rzeczywiście to czego potrzebujemy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.