Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem z zapytaniem do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
spayk
Mam problem, otóż chce przekopiować pewne zmienne z plików , wszystko dobrze zostaje przekopiowane wyśletla się prawidłowo ale podczas wysyłania apytania do bazy ucina mi ciągi znaków, typ tych pól w bazie to text
peter13135
Text, czy może char lib varchar ? jeśli masz np. varchar(100) to do pola będzie właziło maaksymalnie 100 znaków, stąd to ucinanie.
Być może problem leży gdzie indziej, ale moja magiczna kula poszła do serwisu.
spayk
nie no jest text to to ucinanie jest losowa, nieraz doda 5 znaków nieraz 10, jak dodaje przez formualrz to wszystko jest ok
ale ja potrzebuje masowo coś przekopiować, w zmiennych jest wszystko ok bo je przed wysłanem do bazy wyświetlam i jest OK ale do bazy lecą poucinane
aha i druga sprawa w jaki sposób moge wyczyścić baze tak żeby ID które jest Primary i A_I żeby leciało wszsytko od początku?
peter13135
W moim poprzednim poście dyskretnie poprosiłem o kod wink.gif

odp na drugie pytnie masz tutaj : http://mysql-tips.blogspot.com/2005/04/alt...t-examples.html
spayk
no wiec, przepatrzyłęm co i jak i wszystki leci do miejsca gdzie jest polski znak wtedy ucina, baza ma kodowanie UTF-8 to samo plik jakis pomysł ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.