Mam mały problem, od jakiegoś czasu robie formularz kontaktowy troche obszerny jezeli chodzi o ilość pól. Nie wiem jak nadac wartości polu <select> Mam tam do wyboru 3 opcje:
Po wyborze jednej z opcji rozwija nam się dalsza część formularza, ale to już tak w kwiesti objaśnienia działania. Wszystko polega na tym, że jak wybiore jedną z opcji dostępnych w polu <select> i wyśle formularz na pocztę dochodzi mail wyglądający następująco:
Cytat
Witam ktoś wypełnił formularz
Imie i nazwisko - Jan Kowalski
Telefon - 524 432 212
( I tutaj opcja select: )
Czego dotyczy wiadomość: Tak <--- Czemu nie wyświetala mi się jedna z opcji, które mam do wyboru ? Jak to zrobic, żeby wyświetlała mi się jedna z opcji ?
Imie i nazwisko - Jan Kowalski
Telefon - 524 432 212
( I tutaj opcja select: )
Czego dotyczy wiadomość: Tak <--- Czemu nie wyświetala mi się jedna z opcji, które mam do wyboru ? Jak to zrobic, żeby wyświetlała mi się jedna z opcji ?
A wygląda to tak:
function formError($input) { $o = '<div class="form-error">'.$input.'</div>'; return $o; } if(isset($_POST['firma']) AND $_POST['firma']!='') { $firma = 'Firma: '.$_POST['firma']; $headersimie=$_POST['firma']; $iserror1='false'; } if(isset($_POST['rodzaj']) AND $_POST['rodzaj']!='') $rodzaj = 'Czego dotyczy wiadomość: '.$_POST['rodzaj']; else { $rodzaj = ''; } if(isset($_POST['catering']) AND $_POST['catering']!='') $catering = 'Catering dla firm: '.$_POST['catering']; else { $catering = ''; } if(isset($_POST['impreza']) AND $_POST['impreza']!='') $impreza = 'Impreza okolicznościowa: '.$_POST['impreza']; else { $impreza = ''; } if(isset($_POST['inne']) AND $_POST['inne']!='') $inne = 'Inne: '.$_POST['inne']; else { $inne = ''; } if(isset($_POST['wiadomosc']) AND $_POST['wiadomosc']!='') $wiadomosc = 'Wiadomość: '.$_POST['wiadomosc']; else { $wiadomosc = ''; } if($iserror1!='true' AND $iserror2!='true' AND $iserror3!='true' AND $iserror4!='true' AND $iserror5!='true' AND $iserror6!='true' AND $iserror7!='true' ) { $do='do mnie@do mnie'; $wiadomosc1='Witam!<br /><br />Ktoś wypełnił formularz na stronie.<br /><br />Oto dane z formularza:<br /><br /> '.$nazwisko.'<br />'.$firma.'<br />'.$email.'<br />'.$telefon.'<br />'.$rodzaj.'<br />'.$impreza.'<br />'.$inne.'<br />'.$wiadomosc.'<br />'; $headers = 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . PHP_EOL . 'From: "'.$headersimie.' '.$headersnazwisko.'" <do mnie@domnie>' . "\r\n"; $temat='Formularz kontaktowy ze strony.'; echo '<span class="dziekuje">Dziękujemy za wypełnienie formularza. Niebawem się skontaktujemy.</span>'; } }