Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Który encoder polecacie?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DannyM
Witam kolegow.

Mam pytanie ktory encoder w PL popularniejszy i mniej problemowy?

Mile widziane uwagi czemu X a nie Y.
Myślę, ze pomoże to w wyborze przyszłym poszukującym odpowiedzi.
CuteOne
Mi by pewnie pomogło... szkoda, że ja z mazowsza sad.gif
kiler129
Każdy z nich da się obejść smile.gif
Do tego wymagają Apache - skoro już jesteś Macintoshowcem to wypada używać też dobrego serwera www jak np. LiteSpeed wink.gif

Trzeba zdać sobei sprawę z jednego - skoro firmy typu MS nie są w stanie chronić swojego projektu to ty też nie będziesz.
tehaha
Cytat
Trzeba zdać sobei sprawę z jednego - skoro firmy typu MS nie są w stanie chronić swojego projektu to ty też nie będziesz.
Wiesz to tak samo jakbyś powiedział, że nie opłaca się mieć drzwi w domu bo skoro do banków się włamują to nie ma co próbować. Jeżeli wyposażysz skrypt w jakąś blokadę, zrobisz dobrą obfuskację kodu a na koniec jeszcze przejedziesz to encoderem to dla wielu skryptów czas potrzebny na odkodowanie tego i edycję przerośnie opłacalność, dzieciaki sobie z tym nie poradzą, a każdy lepszy programista będzie wolał sam sobie taki skrypt napisać niż grzebać się w tym bałaganie. Nigdy nie będzie czegoś takiego jak 100% zabezpieczenie, którego nie da się złamać, ale jeżeli ktoś ma potrzebę zabezpieczenia skryptu to nadal jest to rozwiązanie, które znacznie zredukuje prawdopodobieństwo kradzieży.
DannyM
Cytat(kiler129 @ 13.09.2011, 00:58:49 ) *
Każdy z nich da się obejść smile.gif
Do tego wymagają Apache - skoro już jesteś Macintoshowcem to wypada używać też dobrego serwera www jak np. LiteSpeed wink.gif

Ja uzywam mamp tylko lokalnie
Pamietaj tez, ze kodowanie ma zapobiegac edycji i rozporowadzaniu softu przez "dzieciaki". Kazdy sredniej klasy programista woli napisac cos niz ukrasc
Wczoraj kupilem inocube i sadze, ze to dobrze wydane $300 choc nie ma gui ;(
Diablos
ionCube powinien miec GUI. Ja korzystalem z tego w pracy. Co gorsze, raz tez dostalem do "przerobienia" kod zaszyfrowany czyms takim. Darmowego, dobrego narzedzia do odszyfrowania nie znalalzem, w platne balismy sie inwestowac.
DannyM
Ma GUI ale nie pod linuxa i mac
kamikaze1945
Może teraz zlitują się moderatorzy(miedzy innymi nospor) tego forum i wystawią moje pytanie. Piszę po raz 3 tego samego posta.

Odnawiam temat. Czy InoCube dalej kuleje ze swoja aktualizacja ? Jeśli korzystacie z innych programów zaciemniajacych kod php proszę podajcie ich nazwy i opiszczcie jak działają i czy jesteście z nich zadowoleni.

Dziękuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.