Mam w domu postawiony serwer i podpietą domene np www.domena.pl, wskazuje ona na IP mojego serwera gdzie umieszczona jest domyslna strona, za pomoca usług serwisu nazwa.pl i wpisów w pliku htaccess tworze do niej bez problemu subdomeny, teraz rozchodzi sie o to iz chce podpiać jeszcze jedna domene pod moj serwer, aczkolwiek ma ona wskazywac np na IP mojego serwera i konkretny katalog gdzie znajduje sie całkiem inna strona.
Nie chcę by druga domena w jakikolwiek sposób ocierala sie o pierwsza, dla przykladu czego NIE chce:
1) www.domena.pl -> XX.XXX.XX.XX
2) www.domena2.pl -> www.domena.pl/jakis_katalog
Takie rozwizanie by mnie martwilo gdyz z chwila kiedy domena.pl przestanie dzialac inne domeny takze przestana wskazywac konkretne strony.
Chciałbym aby było tak:
ad 2) www.domena2.pl -> XX.XXX.XX.XX/jakis_katalog
dodatkowo chciałbym by po wpisaniu kazdej z domen i późniejszych subdomen adres w przegladarce nie zmienial sie na IP/jakis_katalog tylko pozostawal w formie www.domena2.pl/jakis_plik.php
Jesli w pliku htacces wpisze cos takiego
RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} www.domena2.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !jakis_katalog/ RewriteRule ^(.*)$ jakis_katalog/$1 [L]
To to zadziała tak jak bym chciał?