Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]mam problem... jak zmienić tekst na funkcje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MaciekDZN
WItam was wszystkich,
potrzebuje pomocy!!! mam w zmiennej $zmienna="......fsdfsd...."; kilka funkcji które mają się wykonać a nie wiem jak zrobić żeby się wykonały wiec prosze was o pomoc, aby zmienna zadziałała... dokładniej pokaże problem ponizej:

1. <?php $zakupy5ttr=$zakupy5ttr." mysql_query(\"INSERT INTO zycie_gielda_kupione
  2. (`id`,`id_gielda`,`id_user`,`ilosc`,`kurs`)
  3. VALUES
  4. (``,`$iii`,".$_SESSION['twojid'].",`".$_POST["kupiono$i"]."`,`".$_POST["kurs$i"]."`)\");<br />";?>

zmienna $zakupy5ttr jest zapętlona, czyli wyswietla kilka wariantów fukcji mysql_query, napiszcie jak mam je wszystkie wykonać/wywołać, od razu mówie że RETURN nie wywołuje i nie wpisuje w tabele.

pozdrawiam MCDZN
ersiu
to znaczy co ty chcesz? bo ciężko się połapać, chcesz aby query się wykonywało? bo jak na razie to próbujesz dodać do zmiennej kod tekst "mysql_query[...]"..

i na przyszłość:
  1. $zakupy5ttr=$zakupy5ttr

na
  1. zakupy5ttr .=
Crozin
Szybka odpowiedź: eval

Jednak tutaj masz podstawowy błąd projektowy. Dlaczego niby generujesz kod do wykonania, zamiast napisać normalny "statyczny" kod, który to obsłuży?
MaciekDZN
czyli jak mialem powyzszy skrypt, musze go zamienic na cos na ten wzor: questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?

1. <?php
  2. $text='$a + $b = $c';
  3. $a=2; $b=3; $c=$a+$b;
  4. print eval("return<<<END\n$text\nEND;\n");
  5. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.