Witam,
Jestem początkujący w dziedzinie php i baz danych.
Napisałem skrypt wyciągający kilka danych z bazy mysql i umieszczający je w tabeli.
Problem jest w tym, że np. jesli dam LIMIT 0,30 to na stronie wyświetla mi się ok. 30 linijek pustych a następnie to o co mi chodzi.
Przy limicie np. 500 jest analogicznie 500 pustych, dalej ok. Bardzo proszę o pomoc.
podaję kod:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>
<a href="java script:window.print();">Drukuj</a>
<title>Cennik wszystkich towarów Elektro-firma.pl dla BRICOmarche</title> </head> <body>
<table border="1" width="98%" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolorlight="#000000">
<tr> <td width="96%" colspan="6" bgcolor="#C0C0C0"> <p align="center"><b><font size="2">Cennik Elektro-Firma.pl dla BRICOmarche</font></b></td> </tr> <tr> <td width="20%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"> <p align="center"><font size="2">Nazwa</font></td> <td width="10%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"> <p align="center"><font size="2">KOD towaru</font></td> <td width="10%" align="center" bgcolor="#E0E0E0"><font size="2">Cena netto</font></td></tr>
<?php
mysql_connect ("xxxxx","xxxxxx","xxxxxx");
mysql_select_db (xxxxxxxxx);
mysql_query('SET NAMES utf8');
$usuwanie = "DELETE FROM products_to_products_extra_fields WHERE `products_extra_fields_id`>1";
$usun = mysql_query ($usuwanie);
$zapytanie = "SELECT products_model, products_price, products_name FROM products, products_description, products_to_products_extra_fields WHERE products_to_products_extra_fields.products_id=products.products_id AND products.products_id=products_description.products_id AND products_extra_fields_id=1 ORDER BY products_name ASC";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);
while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) {
echo "<tr>"."<td>".$wiersz['products_name']."<td>"."<center>".$wiersz['products_model']."</td>"."<td>"."<center>".substr($wiersz['products_price'],0,-2)."</td>"."</tr>"."<br>";
}
?>
</table>
</body>
</html>