krzywy36
10.03.2012, 15:00:59
Jak wysłać za pomocą php dane POST bez fomularza? header() tu pomoże?
Chcę się zalogować na zewnętrzną stronę za pomocą mojego skryptu, tzn wchodzę na swoją stronę i ona za pomocą danych zaszytych w kodzie loguje się automatycznie na zewnętrzną stronę.
Mogę u siebie stworzyć formularz z odpowiednimi polami i wartością parametru action skopiowaną ze strony docelowej, ale chodzi mi o to, żebym nie musiał klikać przycisku submit.
krzywy36
30.03.2012, 23:46:21
okej, za pomocą curl mogę zalogować się na danej stronie, pobrać źródło i wyświetlić, ale będzie to wyświetlane na moim serverze. Mi chodzi o coś takiego, żeby po prostu przesłać dane POST do odpowiedniego skryptu i dalej przekazać sterowanie właśnie jemu, żeby została mi wyświetlona strona właściwa na (jej) własnym serverze, dokładnie tak jak mówi tytuł tematu, chcę wysłać dane post do zewnętrznego skryptu, przez mój skrypt ale bez formularza. Mam nadzieje, że zrozumiale to wyjaśniłem.
Edit:
Poboczne pytanie - da się zrobić przekierowanie na jakąś stronę przekazując jakieś ciasteczka?
xxdrago
31.03.2012, 00:00:12
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale może po prostu dodaj w formularzu POST adres strony. (w action)
Edit: sory nie doczytałem hmm....
https://www.google.pl/search?sourceid=chrom...+bez+formularza