Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] break4steak.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dr_NO
Jako że prócz codziennego składu jako DTP'owiec, pasjonuję się dobrym jedzonkiem, spłodziłem taką oto stronkę, co myślicie? Jest szansa na wybicie się wśród setek podobnych tej stron z przepisami? Wszystko co znajduje się na stronie jest mojego bądź znajomej własnością, od przepisów po zdjęcia smile.gif

Błędy validatora to błędy w tagach meta, konieczcnych przez kilka wtyczek facebooka które są sprzężone ze stroną.

no i adres smile.gif http://break4steak.pl

Pozdrawiam smile.gif
phpion
Wizualnie całkiem ładnie, ale pod Operą 11:
- jest problem z polskimi znakami,
- sypie się górne menu ("Kontakt" przechodzi do nowej linii).
dr_NO
Polskie znaki wszędzie się sypią czy tylko gdzieniegdzie? W kilku miejscach może brakować, przenosiłem bazę i się coś skonciło, cały czas pracuję nad usuwaniem wadliwych literek smile.gif
Co do szerokości menu, zanotowane, będzie poprawione smile.gif
Spawnm
Na ff wszystko ok.
Strona ładna.
Dodaj ajaxa bo ci slider skacze co przejście między stronami
phpion
Cytat(dr_NO @ 26.03.2012, 10:38:35 ) *
Polskie znaki wszędzie się sypią czy tylko gdzieniegdzie?

Wszędzie
!*!
Kod
Chwilowo jedynie możliwy poprzez naszą stronę na facebooku, za utrudnienia przepraszmy :)

Kontakt przez FB? Współczuje.

- slider nie działa przy wyłączonym JS,mogłoby się wyświetlać 1 zdjęcie.
- przestrzeliłeś z tym webfontem, nie wygląda to zbyt ładnie i kiepsko się czyta. (ustaw go np. dla menu, nagłówków... ale nie dla całych treści)
- skoro "używasz" HTML5 to po co się bawisz z div w takiej ilości?

Kod
<div id="header-left">
<div id="header-right">
<div id="wrapper">
<div class="naglowek"> // mój faworyt

- slogan po angielsku a strona po polsku?
kilab
Dopiszę tylko, że pod Linuksem na Operze też są krzaki wink.gif
slammer
Tu też się coś znajdzie tongue.gif Np. panel admina do którego wlazłem bez logowania: http://break4steak.pl/admin/ ? Tak powinno być ?

click
dr_NO
Super, dziękuję za odpowiedzi, właśnie o coś takiego mi chodziło smile.gif
* Błędy z krzaczkami rozwiążę niebawem, webfontów za sporo, to fakt, coś pokombinuję smile.gif
* Divy w takiej ilości, bo niestety chwilowo nie mam czasu by uprościć to raz, a dwa, kompatybilność, popracuję nad alternatywnymi wersjami, bo wymówek nie lubię wink.gif
* Panel admina był chroniony htaccessem, zapomniałem przywrócić wersję "użytkową", na szczęście, jest na tyle prymitywny że prócz dodania postu nie można było nic napsuć wink.gif
* Slider będzie poprawiony, i trochę zmienione jego działanie (na danym przepisie będzie służył do przełączania pomiędzy następnym i poprzednim przepisem (odpowiedni dymek się oczywiście wyświetli z miniaturką etc smile.gif)
* Kontakt przez FB jest nadwyraz dobrą formą kontaktu jak się okazuje w przypadku takiej strony wink.gif

Dzięki jeszcze raz za pomoc, mam się za co zabierać wink.gif
apathedosheu
Bardzo ładnie się prezentuje strona. Podoba mi się tło oraz strona przepisy. Czekam na zakładkę kontakt.
Valik
W logo te białe literki nie za ładne ale ogólnie to stronka bardzo bardzo fajna smile.gif
pyro
Porządne wykonany front-end. Dobra robota. Kod troche na luzie zrobiony... naprawdę robić tyle akapitów, żeby zamieścić w każdym jeden wyraz?
dr_NO
Dzięki wszystkim za komentarze i konstruktywną krytykę smile.gif
Walczę powoli z finalną wersją szablonu, wszystkie problemyz fontami są już wyeliminowane, kod też będzie niebawem przepisany od nowa.
Paragrafy na jeden wyraz, to już kwestia edytora który służy do wprowadzania tekstu, tego nie przeskoczę, a na razie nie mam czasu na modyfikację.
Helid
Jedyne co mogę zarzucić to kolor podświetlenia menu - nie pasuje.
Fluke
Rewelacja smile.gif

-super layout
-super slider
-szybko się ładuje
-intuicyjne menu
-w przepisach super skład smile.gif

Ogólnie ekstra smile.gif
mahali
Całkiem nieźle rozplanowałeś stronę przepisu. Podoba mi się. Co to w ogolę za CMS?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.