Jestem amatorem i kod który napisałem z pewnością do najlepszych nie należy, lecz do tej pory z takim problemem się nie spotkałem.
Do rzeczy: Mam prosty skrypcik, który pobiera dane z kilku tabel, aktualizuje je, do niektórych coś dodaje, jedną usuwa. Generalnie skrypt działa, wszystko się wykonuje, tak jak powinno, tyle że pomija pierwszy wiersz z bazy danych. Próbowałem już kilku kombinacji, ale nic z tego. Problem na pewno nie leży w skrypcie który zapisuje dane w tej tabeli, tylko już w docelowym - pobierającym go.
By ułatwić zrozumienie kodu:
- skrypt wyświetla w liście mini formularze, na podstawie tabeli 'dzialka', po kliknięciu [zatwierdz] wykonuje kod.
Nie wiem, czy to co napisałem jest jasne, więc wersja obrazkowa:
Tak wygląda skrypt w działaniu:

Tak wygląda zawartość bazy:

a tak jest ustawiona tabela

Jak widać pobiera 2 na 3 wyniki. Manipulacja "DESC" - "ASC" w zapytaniu, zmienia tylko tyle, że albo nie wyświetla pierwszego albo ostatniego wyniku.
oto kod:
<? $dzialka = mysql_query("SELECT * FROM dzialka WHERE `status`='0' ORDER BY `id` DESC LIMIT 10") or die('Błąd zapytania o dzialki'); $gracz = mysql_query("SELECT * FROM permissions_inheritance WHERE `child`='".$dzia['nick']."'") or die('Błąd zapytania o gracza'); //TEN FRAGMENT WYKONUJE SIE DOPIERO POZNIEJ, WIEC NIE MA ON ZNACZENIA, A BY TYLKO ZASMIECAL// } echo " <fieldset><b>Nick gracza:</b> ".$dzial['nick']."<br> <b>Coordy:</b> x:".$dzial['min_x'].", z:".$dzial['min_z']." / x:".$dzial['max_x'].", z:".$dzial['max_z']." <br> <form action='' method='post'> <select name='stan'> <option value='1'>Akceptuj</option> <option value='0'>Odrzuc</option> </select><br> <input type='text' name='tekst'> - wypełnij jeśli odrzucasz wniosek <br> <input type='hidden' name='id' value='".$dzial['id']."'/> <input type='hidden' name='nick' value='".$dzial['nick']."'/> <input type='hidden' name='mx' value='".$dzial['min_x']."'/> <input type='hidden' name='mz' value='".$dzial['min_z']."'/> <input type='hidden' name='mxx' value='".$dzial['max_x']."'/> <input type='hidden' name='mxz' value='".$dzial['max_z']."'/> <input type='submit' value='Zatwierdz' name='ok'/> </form></fieldset><br> "; } ?>
Mogę ten błąd w sposób sztuczny generalnie pominąć, ale będzie to nieeleganckie :)
Z góry dziękuję za pomoc