Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Domena w Active24 a serwer u innego usługodawcy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
partyboyu
Witam.

Jako że hosting serwera na active24 dobiegł końca postanowiłem przenieść się gdzie indziej, jedynie domena pozostała na active24 z racji tego iż jej ważność wygasa dopiero za pół roku.
Mój problem polega na tym aby przekierować domene na nowy serwer.

Zrobiłem tak:
- w aktive24 zmieniłem jedynie dns-y dla domeny na te dns-y nowego usługodawcy
- natomiast w panelu DirectAdminn nowego uslugodawcy dodalem tylko domene która dodala się również do ftp i moge wrzucac tam swoje pliki

I teraz moje pytanie jest takie, czy to już wszystko z mojej strony i mam odczekać do 72 godzin? czy też mam sie bawić w przekierowania (po stronie rejestratora domeny - active24 lub nowego uslugodawcy) ?

edit:
z wyzej wymienionym sobie poradzilem, pojawil sie natomiast kolejny problem,
przekierowanie w htaccess:
Kod
RewriteRule ^index.php$ search.php [L]

zwyczajnie nie dziala po przezuceniu calosci na serwerek, tylko to niedziala, zastanawiam sie jak z tego wybrnac
jaslanin
kod mod_rewrite jest poprawny, być może przyczyną jest jakaś inna reguła zapisana w pliku htaccess (bo np. na nowym serv jest nowsza wersja apache itp.), albo jakiś inny plik htaccess znajdujący się wyżej w strukturze plików nadpisuje ustawienia mod_rewrite, możesz to sprawdzić w logach błędów apache jeżeli masz do nich dostęp

albo jest to błąd serwera, ale jeżeli masz wykupiony u kogoś hosting to raczej mało prawdopodobne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.