Witam,
Piszę obecnie system z ogłoszeniami (tak to nazwijmy), są ogłoszenia i jest potrzeba przeglądania stron z ogłoszeniami + filtrowania wyników na podstawie kilku parametrów. Zastanawiam się jak połączyć obie rzeczy całość, tak by było wszystko ładnie i pięknie.
Filtrowanie na razie działa na zasadzie kilku parametrów w formularzy i przesyłane jest za pomocą POST do serwera gdzie kod się wykonuje i wypluwa odpowiednie wyniki. Stronicowanie, wiadomo operacje z LIMIT przy kolejce zapytań i działa. Natomiast mam tutaj problem przy przechodzeniu na następne strony. Nie mam dobrego pomysłu jak załączyć parametry filtracji do następnych stron.
Z początku pomyślałem o tym by przenieść formularz z parametrami na metodę GET, lecz jak dobrze pamiętam jest problem z polskimi literkami przy przesyłaniu takiego formularza. To jest problem, który nie wiem jak dokładnie rozwiązać.
Drugi pomysł jest by przyciski kolejnych stron formularz submitowały z dodatkowym parametrem w postaci strony.
Nie wiem które podejście jest lepsze? Jakieś porady? Może jest inne lepsze wyjście?