Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy po instalacji windows.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
binprogrammer
Witam. Zainstalowałem co dopiero windows 7 ultimate 64 bit na moim laptopie. Mam jednak kilka problemów, zacznijmy od najważniejszych biggrin.gif

1. Gdy wkładam płytę do napędu - czyta ją tak jakby (kręci się), jednak nie pokazuję jej w moim komputerze.
* Jednak cud, działa, po kilku minutach czekania się odtworzyło biggrin.gif i teraz odtwarza chyba szybciej
2. To samo dzieję się z pendrivami. Świecą się, jest dźwięk podłączenia jednak komputer nie widzi.
3. Wbudowana kamerka w laptopie podczas używania skype (nie wiem czy tylko tam) jest do góry nogami.
4. Wbudowany mikrofon nie działa (sprawdzę jeszcze czy działa od słuchawek)
* Od słuchawek nie czyta w ogóle mi całego sprzętu (są dwa wejścia mini jack)
5. Gdy przerzucam pliki z pulpitu do skrótu na pulpicie do innego dysku to mi ten plik kopiuję zamiast przenieść.
6. Bardzo dużo aktualizacji kończy się niepowodzeniem, jakieś 70% - jednak chyba za drugim razem zainstalowano kolejne, i pewnie zainstalują się wszystkie za którymś razem.

Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam bin
Szymciosek
2) Sterowniki zainstalowane wszystkie ? Sprawdzałeś na innych portach USB ?
3) Tutaj trzeba to zmienić w ustawieniach sterownika
4) To samo co pkt 2
5) Przytrzymaj CTRL podczas przenoszenia
binprogrammer
Dzięki z tym controlem, potem sprawdzę teraz idę spać, a i jeszcze jedno, wywala mi blue screeny, jakieś błędy po uruchomieniu i podczas instalowania teraz urzadzenia usb - pendrive to pokazuję się niepowodzenie - mam dwa pendrive i to samo.

I jakieś błędy

(jakiś klucz dłuugi)
Klasa niezarejestrowana

albo

klasa błędu niezarejestrowana
Szymciosek
http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...tp-t315051.html o blue screenach poczytaj tutaj, możesz napisać na jakimś forum typowo komputerowym i dać im logi do sprawdzenia.
binprogrammer
w sumie to ostatnio jak ainstalowałem windowsy to same błędy są, nie wiem o co chodzi, bo z innej płyty to nawet programy się niechciały instalować.
kfoker
mi się cały czas zacina laptop. Czy to może być wina windowsa? Zaznaczam, ze zmieniałem go 2 razy.,..
toffiak
Tak, może ale nie musi, cóż bardzo ogólna odpowiedź na bardzo ogólne pytanie
Niktoś
Cytat
w sumie to ostatnio jak ainstalowałem windowsy to same błędy są, nie wiem o co chodzi, bo z innej płyty to nawet programy się niechciały instalować.

Odpowiedzią może być zanieczyszczony cd/dvd-rw lub uszkodzony twardy dysk(bad sektory).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.