Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Googlebot i ciastka
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
Watt
Witam,

Postanowiłem zmusić userów do robienia kont na moim forum. Tak więc zrobiłem ciasteczko, które sprawdza ile stron dana osoba przeglądneła i jeżeli tych stron było więcej niz 10 to przeżuca do rejestracji. Cookie tworze w php, za to przenoszenie do rejestracji i sprawdzenie ciacha jest w javascripcie. Teraz pojawia sie pytanie jak googlebot zareaguje na coś takiego. Czy będzie go też przenosiło?
Mgiełka
Ciekawe pytanie i ciekawy schemat zmuszania użytkowników do rejestracji. Nie wiem tylko czy jest fair.
W każdym razie też jestem ciekawa jak Googlebot reaguje na takie rozwiązanie. Jak będziesz znał odpowiedź to chętnie ją przeczytam.
Ja ze swojej strony popytam znajomych i może ktoś już z takim schematem się spotkał i zna odpowiedź. Również się z nią podzielęsmile.gif
Lorum3
Takie rozwiązanie nie jest wcale innowacyjne, już rok temu widziałem podobne na kilku forach. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w sieci gotowe rozwiązania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.