Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powstawanie konfliktów w całych plikach. Jeden projekt, dwóch użytkowników na dwóch różnych systemach
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
kaem
Witam,
mam następujący problem: robimy z kolegą projekt, ja pracuje na Ubuntu 11.10 (wersja ang.) + Netbeans 7.1, a kolega na WinXp + Eclipse. (EDIT:\\ oczywiście pracujemy na SVN smile.gif) Gdu ja commituje zmiany w pliku, to u kolegi po wykonaniu update pojawia się konflikt na cały plik i w drugą stronę to samo. Kodowdanie mojego projektu we właściwościach jest ustawione oczywiście na UTF-8, u kolegi również.
Ale gdy otwieram sobie plik, w którym kolega wrzucił zmiany to polskich liter nie wyświetla. Przykładowy tekst z pliku: 'weryfikacja czy strona o podanym id znajduje siÄ™ w bazie danych' albo 'renderowa桯dpowieni widok. Zrobi桴ak: dodaw桷 cms now٠stornꬠnp: Edycja Uzytkonika'. Więc pojderzewam że to może mieć związek jednak z kodowaniem, ale nie mam tak naprawdę pojęcia o co chodzi.
Proszę o pomoc.
Xaar
Możliwe że chodzi o BOM - Byte Order Mark w UTF. Może macie inne albo jeden tego nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.