Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zbyt Wolny Serwer?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ramza
Mam taki problem.
dajmy dla przykladu taki kod:

$zmienna="wartosc";
print "$zmienna";

Po wykonaniu tych instrukcji na ekranie pojawia mi się NIC! Czyli $zmienna nie ma przypisanej wartosci. Jesli przekaze ta zmienna do nastepnego formularza to w tym nastepnym formularzu $zmienna ma juz wartosc. Malo tego, jesli po podanym kodzie przykladowym wstawie jeszczze jakis inny kod i pozniej dam print "$zmienna";, to rowniez $zmienna ma juz wartosc. Czemu sie tak dzieje? Czy to moze byc wina zbyt wolnego serwera?
Tak samo sie dzieje gdy wykonuje operacje na bazie danych. Dajmy na to ze robie update bazy danych i wpisuje cos w puste pole, a w nastepnej linijce kaze wyswietlic to pole i okazuje sie ze jest puste. Wchodze recznie w baze danych, a w polu jest wpisana wczesnije wartosc... mysle sobie: "Co jest kurna?"

Jesli ktos ma jakies rozsadne pomysly, to prosze o wypowiedz. Dziekuje smile.gif
kicaj
Moze poprostu bez znakow cudzyslow:
  1. <?php
  2. $a = &#092;"text\";
  3. print $a;
  4. ?>
ramza
Nie, nie, zle mnie zrozumiales. Mnie wcale nie chodzi o to, zeby ta zmienna wyswietlic. Chodzi o to, ze jak chce przeprowadzic jakies operacje na tej zmiennej zaraz po przypisaniu to okazuje sie ze nic z tego nie wychodzi, bo zmienna jest pusta. Dopiero w dalszej czesci skryptu w zmiennej juz cos jest i mozna na niej normalnie pracowac. Tak jakby instrukcja przypisania podzialala dopiero po kilku kolejnych - totalna beznadzieja..

Mam konto na webd.pl - moze ktos ma podobne problemy z tym serwerem (o ile to problem serwera)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.