Podaje poniżej kod mojego skryptu.
<table width="100%" border="1"> <tr> <th colspan="2"> ..:: Zmiany na stronie ::.. </th> </tr> <tr> <td align="center"> </td> <td> </td> </tr> <tr> <td> <?php print ("<form action=\"index.php?page=plik&".SESSION_NAME()."=".SESSION_ID()."\" METHOD=\"GET\" Name=\"zmiany\">\n"); PRINT("<input type=\"hidden\" name=\"open\"/>\n"); if ($handle = opendir('.')) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != ".." && $file!="zmiany.php" && $file!="zmiany.php.bak" && $file!="zmiany.php.add") { print("<a href=\"index.php?page=zmiany&open=".$file."&".SESSION_NAME()."=".SESSION_ID()."\" onclick=\"javascript:document.zmiany.open.value='$file'; } } closedir($handle); } print("</form>"); ?> </TD> <td> <FORM ACTION="" METHOD="POST" NAME=""> <TEXTAREA NAME="tresc" COLS="60" ROWS="25" Value=""> <?php echo htmlspecialchars(include($open)); ?> <INPUT TYPE="SUBMIT" NAME="Zapisz" VALUE="Zapisz"> <INPUT TYPE="RESET" NAME="Przywróć" VALUE="Przywróć"> </form> </td> </tr> </table>
Za każdym razem gdy zaincluduje sie jakiś plik z <textarea> od końca tego znacznika wszystko jest nie wkładane do niego tylko wyświetlane na zewnątrz.
Na dodatek wyskakuje mi na końcu jakaś 1 nie wiem skąd.