Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][Java] Zakładki z automatycznym ładowaniem dnia obecnego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
memento
Witam,
Potrzebna jest mi tabela z zakładkami dni tygodnia od poniedziałku do niedzieli, gdzie poszczególne dni tygodnia ładują się automatycznie. Czyli jak minął poniedziałek to zakładka automatycznie przeskakuje na piątek. Chciałem zapytać jak to wykonać i jeżeli jest możliwość to proszę odesłać mnie do materiałów, które pomogą mi to zrobić. Zaczynam się teraz uczyć PHP, a tych języków jeszcze nie znam, ale jest mi to potrzebne i chyba nie jest to jakieś trudne do wykonania.
Pozdrawiam

e:
Znalazłem:
Cytat

Może da się to w prosty sposób przerobić?

To, aż tak trudne, czy może proste, że nikt nie podpowiada? smile.gif
bpskiba
Jak to ma wyglądać?
Jedna strona otwarta w przeglądarce przez wiele dni i gdy zmienia się data to zakładka przeskakuje na kolejny??
To jest aplikacja typu SCADA HMI ?

Czy po prostu przy otwarciu strony zakładka ma się ustawiać na obecny dzień tygodnia??
memento
To:
"Czy po prostu przy otwarciu strony zakładka ma się ustawiać na obecny dzień tygodnia?? "
bpskiba
OK
W przykładzie, który podałeś jest taki kod:
  1. <ul class="tabs">
  2. <li class="active"><a href="#tab-1" class="active">Zakładka 1</a></li>
  3. <li><a href="#tab-2">Zakładka 2</a></li>
  4. <li><a href="#tab-3">Zakładka 3</a></li>
  5. </ul>
  6.  

kluczem jest parametr class="active" Zakładka z tą klasą jest wyświetlana jako domyślna. Oczywiście tylko jedna może być aktywna smile.gif
Pozostaje w pliku php wstawić ten parametr we właściwe miejsce
memento
Mógłbyś trochę dokładniej napisać co należy zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.