Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obsługa Szablonów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
broU
ostatnio doszedłem do wniosku ze nalezaloby przestac mieszac php z html ( geniush tongue.gif ) . Chcialem wiec zmontowac cos calkiem swojego czyli skrypt do obslugi szablonow . Powiedzmy , ze wyszlo mi to calkiem calkiem , dzialanie wydaje sie bez problemowe . No ale chcialbym poznac opinie innych na temat mojego skryptu . czy sprawdzi sie on przy obsludze serwisow ~500 odwiedzin dziennie ? czy nie obciazy za bardzo serwera ?

http://members.lycos.co.uk/tempserv/

Kodu nie wrzucam bo duzo tego by bylo i troche babrania . A tak to kto chce sobie rozpakuje na localu lub na serwer i po sprawie .

Czekam takze na informacje jak inni sobie poradzili z obsluga szablonow , itp. Czyli na wszystko co moze mi sie przydac smile.gif
kubatron
Moja opinia jest że taki system szablonów przy wiekszych rozbudowach skryptów ci się nie przyda, ponieważ ma tylko zauważyłem kilka opcji i tyle, a smarty ma dużo możliwości które ci się przydadzą.
Vengeance
Ale ile czasu mu zabierze smarty a ile jego kod snitch.gif
Wiec skoro narazie nie potrzebuje wielkich bajerów to po co mu smarty.
broU
no własnie napisałem ten skrypt z tego wzgledu , ze smarty daje o wiele wiecej niz mi potrzeba . Nie bylem tylko pewien co do funkcjonalnosci tego skryptu ... no wiec , nadaje sie do uzycia w serwisie ? :]
akubiczek
A ja się wtracę co do tych 500 osób / dzień. Przecież to jest żadne obciążenie tongue.gif

500/dzień = 20/godzinę (no, powiedzmy 40 w godzinach szczytu).

Skrypty to będą głównie sleepysmiley03.gif przy takim obciążeniu rolleyes.gif
broU
w sumie masz racje aarambo.gif
Parti
Cytat(broU @ 2004-08-23 17:44:07)
smarty daje o wiele wiecej niz mi potrzeba

W momencie kiedy nagle okaże się, że potrzebujesz nowej funkcji, stracisz wiele godzin, jeśli nie dni. Napiszesz coś, co już ktoś napisał. Coś co zostało dokładnie przetestowane przez sporą grupę profesjonalistów i można mieć pewność, że działa poprawnie i szybko. Moim zdaniem nie ma sensu wynajdować koła od nowa chyba, że chcesz napisać to dla samej sztuki napisania. To co innego cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.