Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Styl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tomasz Dulak
Kawałek kodu:
  1. echo "<td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Nazwa gracza</b> </td>
  2. <td class=\"tabela\"> <b>Status</b> </td>
  3. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Funkcja</b> </td>
  4. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Ostatnia aktywność<br>(Czas serwera gry)</b> </td>
  5. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Ranking</b> </td>
  6. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Używany pojazd</b> </td>
  7. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Poziom</b> </td>
  8. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Doświadczenie</b> </td>
  9. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Punkty</b> </td>
  10. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Wygrane</b> </td>
  11. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Przegrane</b> </td>
  12. <td style='border-style: inset; border-color: #0000FF; text-align: center;background-color: red;'> <b>Wygranych</b> </td>
  13. </tr>";

Wprowadziłem klase tabela żeby nie trzeba było w kodzie grzebać tylko w stylu.

Kawałek stylu:
  1. //TABELE INFORMACJE
  2. td.tabela {
  3. border-style: inset;
  4. border-color: #0000FF;
  5. text-align: center;
  6. background-color: red;
  7. }

Gdzie błąd?
Shido
Musisz każdemu <td> które ma byc tak formatowane nadać tą klasę, bo z tego co widzę to tylko jedno <td> z niego korzysta.
Możesz też zrezygnować z <b></b> i zamiast tego w stylu dać:
  1. font-weight: bold;

Da to samo co <b> i gdybyś zechciał pozbyć się pogrubienia, to tez nie musiałbyś grzebać w skrypcie.

PS. Nie opisałeś z czym dokładnie masz problem, więc strzelałem że o to chodzi.

@down:
A tego to nie zauważyłem tongue.gif
krispak
W css komentarze sa w ten sposob /* TABELE INFORMACJE */ dlatego nie czyta twojego stylu
Tomasz Dulak
Cytat(Shido @ 1.08.2012, 13:49:43 ) *
Musisz każdemu <td> które ma byc tak formatowane nadać tą klasę, bo z tego co widzę to tylko jedno <td> z niego korzysta.

Tak bo zrobiłem to na razie testowo.

Chodzi o to że gdy skrypt wychodzi okienko jest bez stylu. Puste po prostu.

Cytat(krispak @ 1.08.2012, 13:50:33 ) *
W css komentarze sa w ten sposob /* TABELE INFORMACJE */ dlatego nie czyta twojego stylu

Pomogło, ale nie wiem dalczego // przeszkadzało w innych jest i jest git, ale i tak dziekuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.