Następnie edytuje pracownika rezerwowanie urlopów Wybieram sobie z kalendarza date i wpisuje ilość dni wybranych np 5 i dodaje poniżej wyskuje historia kiedy dany pracownik wybrał urlop. Jest taki problem gdy wpisze np dni to powinno usunąć najpierw z urlopu zaległego a jesli bedzie 0 dni to dopiero z tegorocznego a wskakuje mi ze jest 0 dodowanie ulopu mam napisane w php takie procedury i co mam zmienić pomocy
I jeszcze ze by liczba z urlopów nie mogła być ujemna a jak kasuje urlop ze by usuwało tą liczbę którą się rezerwowało
urlop_z to urlop zeszłoroczny
urlop_t to tegoroczny
ilość_dni to jest wypisana ilość dni
[/<?php require ('header.php'); require ('config.php'); $queryy="select * from pracownicy WHERE id='$id'"; // print_r ($result); ?> <div id="srodek"> <? [b]if (($_GET[a]=='del_urlop')) { $zapytanie = "DELETE FROM urlopy WHERE id=$id_kas"; $dodaj=$urlop_t_kas+$ilosc_dni_kas; $query2="update pracownicy set urlop_t='$dodaj' where id='$id'"; }[/b] { if( $urlop_z==0){ $urlop_zz=$urlop_t-$ilosc_dni; } else{$urlop_zz=$urlop_z-$ilosc_dni; } $query="INSERT INTO urlopy ( id_pracownika, urlop_od, urlop_do,ilosc_dni,wprowadzil) VALUES ('$id', '$od', '$do','$ilosc_dni','$uzytkownik')"; $query1="update pracownicy set urlop_z='$urlop_z',urlop_t='$urlop_zz' where id='$id'"; } //print_r ($dane_sprawdz); if ($result){ } ?> <form method="POST"> Zarezerwuj urlop<br/><input size="15" id="f_date1"name="od" /><button id="f_btn1">od</button> <input size="15" id="f_date2" name="do" /><button id="f_btn2">do</button> <input size="5" name="ilosc_dni"/> ilość dni <input type="submit" name="dodaj_urlop" value="Dodaj"/><br/><br/> <? if (!$p) $p=0 ; $query = "select * from urlopy WHERE id_pracownika='$id' order by id asc LIMIT $p,10"; } else { $dane=1; } //echo $p.'</br>'; //print_r (mysql_FETCH_ASSOC($result)); /* wy?wietlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło warto?ć większš od 0 */ $r=0; ?>