Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]HARMONOGRAM ZADAN w win7 powoduje bład
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michat34
witam zaczałem uzywac HARMONOGRAMU ZADAN w windows 7 zeby odpalac skrypt co minute. i gdy zaczne go odpalac to phpmhyadmin wywala mi:

Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly.

co moge zrobic zeby temu zapobiec? przed chwila tak miałem i pomogła reinstalacja przelgadarki. ale wiecznie nie bede mogl jej reinstalowac wiec szukam jakiegos stałego dobrego rozwiazania. co zrobic? zaczac uzywac jakiegos innego CRONa czy moze z tym da sie cos zrobic?
erix
A na czystym profilu przeglądarki to samo?
michat34
niestety tak. tak wiec znacie jakiegos crona ktory działałby rowniez po wyłaczeniu komputera. dałoby sie go zainstalowac na serwerze czy cos takiego?
erix
Na jakich uprawnieniach startuje zadanie harmonogramu zadań?
michat34
Uruchom tylko wtedy, gdy uzytkownik jest zalogowany + Uruchom z najwyższymi uprawieniami

uzytkownik to michat-VAIO/michat czyli moje konto które zalozyłem przy instalowaniu windowsa. mam uprawnienia administratora.

moze to jakos pomoze: jak widac kilka minut co minute odswiezał strone a potem zaczał juz miec jakies problemy, jedna minute ominal, potem znowu a potem juz nic nie robił a phpadmin wyrzucał errora
erix
A co w ogóle wywołujesz?
michat34
ustawiłem ze co minute wchodzi na strone ktora wysyła jedno zapytanie do bazy dodajace rekord z czasem wywowałania. tylko tyle
erix
A wywołujesz skrypt, polecenie powłoki, inny program?
michat34
ustawiłem uruchomienie programu Mozilla Firefox z parameterem www.(mojastrona)/skrypt.php
Ziomek1345
niestety tak. tak wiec znacie jakiegos crona ktory działałby rowniez po wyłaczeniu komputera. dałoby sie go zainstalowac na serwerze czy cos takiego?
Projekty domów Katowice
http://katowice-projekty.pl/projekty-z-dachem-czterospadowym.html
Pozdrawiam
witam zaczałem uzywac HARMONOGRAMU ZADAN w windows 7 zeby odpalac skrypt co minute. i gdy zaczne go odpalac to phpmhyadmin wywala mi:

Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly.

co moge zrobic zeby temu zapobiec? przed chwila tak miałem i pomogła reinstalacja przelgadarki. ale wiecznie nie bede mogl jej reinstalowac wiec szukam jakiegos stałego dobrego rozwiazania. co zrobic? zaczac uzywac jakiegos innego CRONa czy moze z tym da sie cos zrobic?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.