Chciałbym go przekształcić abym mógł jednocześnie usuwać np. 10 komentarzy. W tym celu dodałem linikę: echo '<input type="checkbox" value="{$rezult[\'id\']}" /> ';
<?php $wynik = mysqli_query($dbc,"SELECT * FROM komentarz WHERE pokaz=0"); while($rezult = mysqli_fetch_array($wynik)){ echo $rezult['id'].' '.$rezult['tresc'].' <a href="index.php?publikuj='.$rezult['id'].'">'; } ?>
tak by można było klikać checkboxy z artykułami, które mają być usunięte. Następnie dodałem formularz z listą rozwijalną, tak by użytkownik wybrał czy chce usunąć czy dodać komentarz do bazy.
<div id="komentarz-wyk-akcje"> <form action="" method="post"> <select name="wyk-masowa-akcje"> <option selected="selected">Wykonaj jedną z akcji:</option> <option value="dodaj">Dodaj komentarz</option> <option value="usun">Usuń komentarz</option> </select> <input type="submit" value="Zastosuj" name="Zastosuj" /> </form> </div>
I teraz zastanawiam się jak to zakodować, by "po wybraniu przeze mnie jakiejś liczny np. 4 komentarzy (poprzez zaznaczenie obok nich "ptaszka" w checkboxie) by dokładnie te komentarze zostały usunięte z bazy.
Stanęło na tym, że nie wiem jak zakodować takiego IFa,
czyli: JEŚLI zaznaczyłeś komentarze i wybrałeś z listy rozwijalnej "usun" to USUŃ dokładnie te zaznaczone komentarze.
Prośba o pomoc w tej zagwozdce