Dzięki za odpowiedź Sephirus

Perfekcyjnie zrozumiałeś moje pytanie. Jeśli będzie 5 takich rekordów i w jednym polu będą rożne wartości to wybrać pierwszą lepszą - bez większego znaczenia.
Gdybyś mógł zarzucić prowizorycznym kodem dla pomocy jak to ma mniej-więcej wyglądać to przynajmniej będę wiedział jak mam wziąć się za to...
Ogólnie polega to na wyświetlaniu np. miejsca z poszczególnym opisem takim jak np. ulica, miejscowosc, ocena itp.
Rozwiązałem to w ten sposob, ze uzytkownik gdy dodaje `nowe miejsce` do bazy, to wpisuje obowiazkowo wylacznie tytul i miejscowosc - reszta pól z opisem dokladniejszym `miejsca` jest nie obowiazkowa. Robi sie jeden nowy insert do jednej tabeli i pozniej to wyswietlam, z tym, ze pobieram wszystkie informacje na temat danego `miejsca` z wszystkich INSERTOW zrobionych na temat tego danego miejsca(tak jak powyzej to zademonstrowałeś). Nie wiem jak to zrobic inaczej... będę wdzięczny za poradę. Nie chcę robić tego w taki sposób, że przed zrobieniem INSERTA z nowym miejscem - sprawdzam w bazie czy dane miejsce o podanej nazwie juz istnieje i UPDATOWAC zamiast INSERTOWAC - poniewaz jak wiadomo, uzytkownicy lubia robic pomylki we wpisywaniu konkretnej nazwy miejsca, a pozniej przy wyswietlaniu zrobil by sie jeden wielki burdel. Ogolnie to faktycznie powinienem zmienic calosc - tylko w jaki sposob zrealizowac takie zalozenie? Ma ktos pomysly?