Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca na dwóch monitorach
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kiciafu
Witam jeszcze w starym roku smile.gif

Się bawię w jakieś proste strony WWW w PHP do pracy używam Windows 7 i:

- NetBeans IDE 7.2 (pasuje mi to bardzo ale jak ktoś pracował na tym i przesiadł się na coś fajniejszego to proszę napiszcie)-> wcześniej korzystałem Notepad++
- XAMPP jako serwera PHP i bazy
- monitora 24",
- "owoce" pracy oglądam w przeglądarkach te najbardziej popularne

to co mnie wkurza to, że za każdym razem jak coś zamieszam w kodzie to musze uruchamiać okno z przeglądarką i odświeażać, chciałbym mieć podląg "live" na drugim monitorze a nie przełączać odświeżać...za długo to trwa.. czy ktoś zna jakieś dobre metody w celu usprawnienia sobie tego? Posiadam kartę graficzną z wyjściem dvi hdmi i analogiem.

Pozdrawiam
mlawnik
Do chrome/firefoxa jest fajna wtyczka, szukaj "auto refresh".
ohm
Cytat(kiciafu @ 31.12.2012, 15:46:10 ) *
- NetBeans IDE 7.2 (pasuje mi to bardzo ale jak ktoś pracował na tym i przesiadł się na coś fajniejszego to proszę napiszcie)-> wcześniej korzystałem Notepad++

Sublime Text 2
mccd
Cytat(kiciafu @ 31.12.2012, 15:46:10 ) *

Aptana Studio

Cytat(mlawnik @ 31.12.2012, 21:26:13 ) *
Do chrome/firefoxa jest fajna wtyczka, szukaj "auto refresh".

To raczej nie jest rozwiązanie, ustawisz 5-10s? i będziesz czekał aż dojdzie do tej sekundy? A zanim sprawdzisz rezultat znowu się odświeży.

Kliknięcie na okno przegląrki i f5 nie jest bardzo czasochłonne.
Jak chcesz mieć rezultaty na żywo możesz używać firebuga/Developer tools + w chromie tincr do css.
kiciafu
Dziękuję za radę ale faktycznie autoodświeżanie co 5s nie zda egzaminu ale dziękuję za podesłanie tych edytorów, bardzo fajnie zapowiada się Sublime Text 2, Aptane kiedyś miałem ale bardzo krótko nie potrzebowałem wówczas jakiś wypasionych narzędzi
misi3kk
http://blog.jetbrains.com/webide/2012/08/l...ures-in-detail/

O ile potrzebujesz tego do HTML
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.