Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]kilka animacji jq w jednym pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gitbejbe
Witam.

Mam pytanie odnośnie używania kilku animacji działających na bibliotece jquery w jednym pliku.
Otóż np w pliku głównym index.php zamieszczam " <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.9.1.js"></script> " w sekcji header. Poniżej zamieszczam includy z header , content i stopka. W header mam jedna animacje jq a w content mam drugą animacje. Działa tylko ta która jest otatnio wczytana przes stronę czyli w tym przypadku tylko content. Macie jakieś sposoby na tego typu sytuacje ?
tolomei
Witaj.

Pokaż jakiś kod albo podaj adres strony z tym problemem, bo z taką ilością informacji nie jest możliwe aby Ci pomóc.

Pozdro.
tolomei
(poprzedni post zapisał się dwa razy...)
gitbejbe
strona jest w budowie więc nie jest umieszcozna jeszcze na żadnym serwerze.

kodu byłoby sporo do wklejania ale struktura wygląda w ten sposób:

1. <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.8.3.js"></script>
  2. </head>

1. <body>
  2. <?php
  3. include('header.php');
  4. include('srodek.php');
  5. include('stopka.php');
  6. ?>
  7. </body>

Problem ma dziwną naturę, bo nie jest on schematyczny. Obecnie męczę się ze zrobieniem bocznego panelu na stornie z reklamą w jq. W srodek.php mam animacje przewijania strony do gory po naciśnięciu strzałki. W tym samym pliku umieszczam kolumnę z reklamą google która ma przewijać się wraz ze stroną od pewnego momentu. Funkcje odwołujące się do wywołania animacji również znajdują się w tym pliku. Okazuje się, że aby obie animacje działały razem, muszę funkcje animacji reklamy wkleić do sekcji head. Zagmatwany problem i zabardzo nie wiem jak to wytłumaczyć a nie chce wklejać tony kodu bo sam doskonale wiem jak to się wtedy ciężko ogarnia... Miałem już z tym problem wcześniej gdy do jednej biblioteki jquery odwoływałem kilka animacji. Czasami nie ma problemu, a czasami jedna z animacji blokuje inne przez co działa tylko jedna. No cóż, w każdym razie poradziłem sobie z tym konkretnym problemem ale rozwiązanie nie jest satysfakcjonujące. W dodatku strona przy przewijaniu zaczeła strasznie mulić. Ciężko mi się żyje z jquery : (
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.