Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Jak zrobić taki skrypt?
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
TheBondi34
Witam! Chciałbym założyć stronę www, na której użytkownicy dostawaliby nagrody za pobieranie plików.. i mam problem. Otóż chcę zrobić prosty skrypt, który pozwalałby na zmianę pewnej wartości (po stronie panelu administracyjnego) w bazie danych na przykład z 0 na 5, a następnie, aby w panelu użytkownika była wyświetlana ta wartość.
Na przykład:
Użytkownik X zarejestruje się na mojej stronie www (wordpress) po czym pobierze plik (za który ma dostać wynagrodzenie w punktach);
Po pobraniu pliku wypełnia krótki formularz tj. Nazwa użytkownika, godzina pobrania pliku i kod zawarty w pliku tekstowym;
formularz wysyła do administratora Y ww. dane a administrator Y zapoznaje się z nimi i sprawdza ich prawidłowość;
jeśli wszystko się zgadza administrator Y dodaje punkty do konta użytkownika;
użytkownik może w każdej chwili sprawdzić stan swojego konta w panelu w linijce saldo:

Baaaardzo proszę o napisanie takiego skryptu bo nie wiem zupełnie jak się do niego zabrać ;-(
mar1aczi
Nie ten dział.
Jakie wynagrodzenie przewidujesz?
TheBondi34
Oh przepraszam za dział...
Nie chcę skryptu takiego jak wordpress czy innego CMS tylko parę linijek kodu, który będzie wyświetlał użytkownikowi wartość, którą administrator może zmieniać.
A co do wynagrodzenia to niestety nic nie mogę zaoferować prócz bannera promującego na stronie sadsmiley02.gif
Damonsson
Przyjdziesz mi odśnieżyć "parę" metrów kwadratowych śniegu z ogrodu? Nie chcę, żebyś odśnieżał całe miasto, wystarczy mi tylko mój ogród. W podzięce możesz sobie nakleić na płocie kartkę ze swoim telefonem, zawsze to jakaś reklama dla Ciebie wink.gif
adgad
Na jakiej podstawie uważasz że to prosty skrypt?
Piszesz że nie wiesz jak się do tego zabrać: zainstaluj jakiś dodatek do pobierania pliku a później przekieruje na formularz. To na start.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.