Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Przeładowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ExtazyPro
Witam!:D
Próbuje zrobić przeładowanie strony po kliknięciu w button,ale nie zwyczajne przeładowanie lecz wykonanie skryptu bez przeładowania strony w jquery,lecz co mi nie idzie ;/
oto kod buttona

1. <form action="index.php" method=POST><input type="hidden" name="ID" value='.stripslashes($r['ID']).'><input type="submit" value="Klik!"/></form>

I tu pytanie do was jak zrobić aby zapisało się ukryte id chodzi o to
  1. <input type="hidden" name="ID" value='.stripslashes($r['ID']).'>
bez przeładowania strony abym ja później mógł wyświetlić w zmiennej $id = $_POST['ID'];
Z góry dziękuje ! smile.gif
Dominator
Może w sesji/ciasteczku zapisz?
ExtazyPro
wole w jquery smile.gif
Randallmaster
do przeładowania strony w jquery używa się:

1. location.reload();
adgad
A jak przeładować nie cała stronę a tylko rodzica?
ExtazyPro
no dobra a jak zrobić ze po naciśnięciu buttona zapisze się id nie przeładowując strony ?
adgad
Jak rozumiem dane chcesz przekazać do php? Możesz zrobić to za pomocą jquery post i serializacji, przykład:
Kod
jQuery("#nazwa-id").click(function(){
                jQuery.post("nazwa pliku php", jQuery("#nazwa formularza").serialize(),
                  function(dane){
                  if(dane.wynik == true) {
                    alert i dalsze akcje
                  } else
                   {
                      alert o niepowodzeniu
                    }, "json");

w pliku php masz te dane dostępne jako tablica formularza, robisz co tam trzeba a na koniec dajesz
Kod
json_encode(array(wynik=>true albo false)); exit;

i działa.
P.S. widzę że moje pytanie było zbyt skomplikowane by na nie odpowiedzieć. A odpowiedź jest prosta:
Kod
  window.parent.location.reload();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.