Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybredny download
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Szpetny
Sprawa jest prosta, jestem kolejnym lamerem(tylko w php) i mam mały problem. W php siedzę jakiś miech jednak nie mam czasu na pisanie własnych skryptów i tylko od czasu do czasu przerabiam cudze na swoje, zazwyczaj skrypt powstaje na nowo. Pomijając ten mały wstęp przedstawiam problem. Tworze śpiewnik internetowy i żeby się dużo przy nim nienarobić stwierdziłem iż potrzebny jest mi skrypt w jednym pliku który wyświetli zawatość foldera(bez siebie) z możliwością wejścia do znajdujących się w nim plików i jednocześnie aby uniemożliwiał ich jakąkolwiek edycję oraz wchodzenie w nadrzedne foldery. Wiem że jest wiele takich skrytów w sieci jednak żaden nie sprostał moim wymaganiom i nie byłem w stanie żadnego poprawić na tyle żeby to jakoś wyglądało(zalezy mi na wyświetlaniu plików txt tak aby nie były kupka zbitego tekstu). Moim mażeniem jest skryp zastosowany na stronie http://www.texty.friko.pl, jednak admin stronki nie zabardzo chciał go udostępnić. Stwierdziłem więc że może ktoś z zaawansowanych użytkowników forum ma taki skrypcik w własnym archiwum. Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś zapoda taki skrypt.
Koshin
nie mam takiego skryptu samodzielnego, gdyz mam go tylko w swojej stronie zintegrowanego...
ale w czym masz problem ? z dobraniem sie do pliku questionmark.gif? fopen <- poczytaj o tym,

czy tez moze problem jest z wyswietleniem prawidlowo pliku textowego na stronie www questionmark.gif

poczytaj o funkcji nl2br a na pewno ci pomoze.. w razie czego, od poniedzialku zapraszam na php.cba.pl i tam tez ci pomoga...

pozdrawiam
Szpetny
Kod
<?

$absolute_path="/home/domeny/www.hswi.friko.pl/spiewnik/h";

$siteurl="http://www.hswi.friko.pl/spiewnik/h";

$num="0";

$list = "<table border=0 align=left>";

$dir = opendir($absolute_path);

while($file = readdir($dir)) {

if (($file != "..") and ($file != ".") and ($file !="index.php")) {

$files[] = $file;

}

}

foreach($files as $file) {

$list .= "<tr><td>";

$list .= "<a href='$siteurl/$file'>$file</a>"; $num=$num+1;

$list .= "</td>";

$list .= '</tr>';

}

$list .= "<TR><TD><BR><B>Liczba wykonawców: <font color="#6C0000">$num</font></b></TD></TR>";

$list .= "</table>";

echo $list;

?>

Tylko potrzebuję pomocy gdyż chciałbym aby roszerzerzenia wyświetlanych plików były maskowane. Czekam na jakiś pomysł
Szpetny
A ja po dłuższych próbach użyłem ereg_replace i wygląda to tak:
chciałem się pozbyć rozszerzenia .html i podkreślenia więc wkleiłem to tuż nad $list
Kod
$c='';

$a=ereg_replace('.html',$c,$file);

$a=ereg_replace('_',' ',$a);
[/size][size=7]
kwiateek
Wydaje mi się, że efektywniejszym w tym przypadku zamiast ereg_replace byłoby użycie strstr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.