Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z pocztą gmail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Konochamaru
Witam mam problem z przetworzonym formularzem a raczej z wyświetleniem go na poczcie gmail , ponieważ na poczcie onet wyświetla go prawidłowo.
Nie sądze aby to wina była szerokość obrazka zamieszczonego w przetworzonym formularzu.
Zauważyłem ze na poczcie gmail nie wyświetla moich class ani id , co wiadomo ze style od razu się spala.

Ma ktoś podobny problem ?

Jak będzie potrzebne to wkleję kod:

Z góry dziękuje dry.gif
!*!
Cytat
Jak będzie potrzebne to wkleję kod:

Od tego się zaczyna. Zasada tworzenia szablonów email jest prosta. Im starszych znaczników użyjesz, im mniej id i class, tym lepiej.
Konochamaru
No dobrze rozumiem. Ale zeby adni jednej classy ani id nie wyświetliło jakiej mam ?

Napisałem najpierw ze później kod , bo jeśli ktoś miał identyczny problem , to najprawdopodobniej zna rozwiązanie tego problemu.

Lecz to nie jest główny temat tego kiedy kod .

Crozin
HTML/CSS w mailach jest nadal w średniowieczu. Najlepiej jest wszystkie style wrzucać przez atrybut style oraz korzystać tylko z najprostszych reguł CSS (formatowanie tekstu/tła, marginesy; żadnego mieszania z position, display, float). Za użycie tabelek dos tworzenia "layoutu" takiego maila też nikt Cię nie skarci.

Tutaj przykład maila od Googlea: http://jsfiddle.net/fqNHV/
Konochamaru
Bardzo dziękuję za dotychczasower informacje smile.gif Po przetworzeniou kodu dam znać o efekcie arrowheadsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.