Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]xampp 1.7.4 - wyświetlanie błędów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Th0e
Witam. Do tej pory robiłem strony na darmowym hostingu cba, bo miałem problemy z symulatorami serwerów php. Teraz zainstalowałem xampp 1.7.4 i wkleiłem do niego stronę, która jest na powyższym hostingu. Na cba nie pokazuje żadnych błędów, natomiast xampp czepia się
najdrobniejszych szczegółów np. Przy sprawdzaniu czy jesteś zalogowany nie może być:

1. <?php
  2. include("config.php");//laczenie z baza
  3. $nick = $_SESSION['nick'];
  4. $user = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM user WHERE `nick`='$nick' LIMIT 1"));
  5.  
  6. if (!empty($user['nick'])) {echo "Witaj ". $user['nick'] ."";}
  7. ?>

Tylko trzeba zrobić:

1. <?php
  2. include("config.php");//laczenie z baza
  3. if(isset($_SESSION['nick']))
  4. {
  5. $nick = $_SESSION['nick'];
  6. $user = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM user WHERE `nick`='$nick' LIMIT 1"));
  7. }
  8.  
  9. if (!empty($user['nick'])) {echo "Witaj ". $user['nick'] ."";}
  10. ?>

Moje pytanie:
Czy to normalne że xampp wytyka takie rzeczy? I czy to rzeczywiście błędy, których nie powinno się robić?
nospor
Czepia się, bo masz ustawione wyświetlanie wszystkich błędów. Oczywiście można to wyłączyć i pisać nadal paskudnie tylko po co.... lepiej naucz się od razu pisać poprawnie i nie wyłączaj tych błędów.
Th0e
Cytat(nospor @ 14.04.2013, 18:01:02 ) *
Czepia się, bo masz ustawione wyświetlanie wszystkich błędów. Oczywiście można to wyłączyć i pisać nadal paskudnie tylko po co.... lepiej naucz się od razu pisać poprawnie i nie wyłączaj tych błędów.

0k dziękuję smile.gif temat do zamknięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.