Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Zmiana tła zmienną
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
x1mrdonut1x
Siema, mam problem:

Mam sobie kolumne w MySQL w której mam nazwe pliku, np.: "spiderman.jpg". I teraz tak, zakładając że taki sam plik mam na swoim serwerze w jakimś folderze "./img/spiderman.jpg" to chciałbym, aby ten plik mi się pobrał z tabeli do zmiennej na stronie $img (to akurat wiem jak zrobić), i żeby background mi się zmienił na $img. Najlepiej używając do tego css'ów bo mam tam ustawiony specyficzny background.

Powiem szczerze że nie mam bladego pojęcia jak podmienić url tła na $img (jeżeli o to tak trzeba zrobić >.<) i proszę o pomoc w wykonaniu w tego jakże delikatnego skryptu biggrin.gif

Co do informacji dot. strony/tego tła to tak: w zewnętrznych css'ach mam tak:
  1. <body style="background: url(./img/spiderman.jpg) no-repeat center center fixed;">

Wydaje mi się, że wystarczy podmienić spiderman'a na $img ale jak tego to już nie wiem tongue.gif.
Mackos
No chyba jak sobie już pobierzesz z bazy danych adres do obrazka tła to:
  1. <body style="background: url(<?php echo $tablica_z_bazy['img']; ?>) no-repeat center center fixed;">
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.