Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Skąd kliknięto w mój link?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bdd
Witam, cokolwiek nie wpiszę w google na temat powyższy, wiekszość wyskakuje mi jako Google Analytics, a nie o to mi chodzi...

Poszukuję funkcji/skryptu który zwróci mi z której strony kliknięto w mój link mojej strony np.
klikając w poniższy link:
http://mojastrona.pl
zapisywałby mi w bazie mysql że kliknięty został ów link z forum.php.pl (to co jest za adresem forum nie jest istotne).
Skrypt do zapisu w bazie nie potrzebuję, ponieważ to akurat wiem jak robić, jedynie potrzebuję $zmienną (string) która zwróci mi w tym przypadku "forum.php.pl".

Wiem też że istnieją także dwa inne rodzaje źródła: wynik wyszukiwarki jak i samo ukrycie źródła, z tym pierwszym może być google.pl (jeżeli kliknięto by w wynik z google), zaś jeżeli byłoby ukryte źródło, to też by zmienna zwróciła np. 'źródło nieznane'.

Jeżeli trzeba będzie do tego użyć JS czy jQuery, nie ma problemu, każdy pomysł przyjmę, a wiem że jest to wykonywalne, bo wiele serwisów tego używa.

Prosze o pomoc i z góry już teraz dziękuję.
pmir13
Ta informacja jest w $_SERVER['HTTP_REFERER'] pod warunkiem, że użytkownik nie blokuje ani nie zmienia tego w ustawieniach swojej przeglądarki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.