Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]jak zarządzać treścią z innej strony?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zwirek-code
Witam, mam już skrypt portfela który pokazuje obecny stan konta i który mogę zmieniać za pomocą phpmyadmina. Więc chcę aby to można było zmieniać za pomocą panelu admina( innej stronki, nie phpmyadmina), więc jak to zrobić od czego zacząć?. Oto kod portfela:

Kod
<html>
<head>
<body>
<title>portfel</title>
<?php
include("polacz.php");
$stanQuery = mysql_query("select * from stan order by id desc")or die("blad zapytania");{
while($stan = mysql_fetch_assoc($stanQuery)){
if(mysql_num_rows($stanQuery) > 0){
echo $stan['id']; // tutaj wsadź nazwę kolumny
}}}
?>
</body>
</head>
</html>

zapytanie wykonane. z góry dzięki
maniana
Po prostu w innym miejscu łączysz się z tą samą bazą danych (wykorzystując polacz.php) i tam robisz operacje na danych.

A od czego zacząć? HTML i formularze + PHP i obsługa baz danych + MySQL i INSERT, UPDATE, DELETE
zwirek-code
Jednak nie dałem rady, jak narazie mam za małą wiedzę na temat php aby napisać takie coś.Więc muszę się ucieć do was z prośbą o pomoc, więc zrobiłem formularz, i połączyłem się z bazą. No i na tym się skończyło, Maniana napisał/a PHP i obsługa baz danych, nie mogę tego zrozumieć, mam użyć jakiejś konkretnej funkcji? jak ktoś by mógł to prosił bym o napisanie chociasz 1/5 częśći kodu i napisać co dalej robić bo sam nie dam rady.

Odświeżam, Pomoże ktoś?
zidek
Panel admina to nic innego jak formularz, w którym robisz takie pola, jakie dane chcesz zmienić. U Ciebie będzie to prawdopodobnie jeden input (stan konta). Wysyłasz formularz na jakąś stronę np. 'admin.php'. Tam pobierasz zawartość formularza ($_POST['pole_formularza']) i wysyłasz interesujące Cię dane przy pomocy mysql_query() do bazy danych.
Jeśli ten panel ma to być na jakimś publicznym serwerze to konieczne będzie logowanie, by nikt niepowołany nie miał dostępu do tego formularza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.