Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Walidacja formularza przez PHP_SELF
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
redman2
Prosze o pomoc

Mam zaimplementowana walidacje formularza w tym samym pliku co formularz.

Wywoluje skrypt metoda POST poprzez PHP_SELF, a nastepnie sprawdzam po kolei kazde pole i wypisuje ewentualne bledy powyzej formularza na tej samej stronie

Problem w tym, ze nie moge pozniej przejsc do nastepnej strony, w przypadku, gdy wszystkie wprowadzone dane sa poprawne.

Funkcja header () w tym przypadku odpada, poniewaz, wypisuje cos na stronie. Dane w polach formularza, oczywiscie.

Czy ktos moglby mi pomoc

Mozliwe, ze ten temat juz byl na forum. Szukalem rzetelnie, niestety nie znalazlem.
Wobec powyzszego prosze o wyrozumialosc, jezeli sie myle.

Z gory dziekuje
Sh4dow
hmmm, mozesz wyswietlic taki monit na stronie, ze logowanie przebieglo prawidlowo, kliknij tutaj, aby przejsc dalej(lub do glownej strony)
sproboj walidowac wszystko zanim wyswietlasz co kolwiek, wtedy mozna wyslac header i po problemi, ale z czasem miejmy nadzieje ze dojdziesz do tego ze warto oddzielac html od kodu php.
redman2
Dzieki,

Nie mam kodu html pomieszanego z php.

W pliku jest tylko skrypt walidacyjny i formularz. I to wszystko.
Chcialem rozwiazac wszystko za "jednym przyciskiem".

Dlatego to jest dla mnie wazne, gdyz na nastepnej stronie wypisuje swiezo zalogowanego uzytkownika w postaci w jakiej bedzie widoczny dla reszty uzytkownikow. Dopiero z tego poziomu moze sie zalogowac (po uprzednim odebraniu poczty w ktorej jest wygenerowane losowo haslo)

dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.