redman2
13.10.2004, 16:30:26
Prosze o pomoc
Mam zaimplementowana walidacje formularza w tym samym pliku co formularz.
Wywoluje skrypt metoda POST poprzez PHP_SELF, a nastepnie sprawdzam po kolei kazde pole i wypisuje ewentualne bledy powyzej formularza na tej samej stronie
Problem w tym, ze nie moge pozniej przejsc do nastepnej strony, w przypadku, gdy wszystkie wprowadzone dane sa poprawne.
Funkcja header () w tym przypadku odpada, poniewaz, wypisuje cos na stronie. Dane w polach formularza, oczywiscie.
Czy ktos moglby mi pomoc
Mozliwe, ze ten temat juz byl na forum. Szukalem rzetelnie, niestety nie znalazlem.
Wobec powyzszego prosze o wyrozumialosc, jezeli sie myle.
Z gory dziekuje
Sh4dow
13.10.2004, 19:34:48
hmmm, mozesz wyswietlic taki monit na stronie, ze logowanie przebieglo prawidlowo, kliknij tutaj, aby przejsc dalej(lub do glownej strony)
sproboj walidowac wszystko zanim wyswietlasz co kolwiek, wtedy mozna wyslac header i po problemi, ale z czasem miejmy nadzieje ze dojdziesz do tego ze warto oddzielac html od kodu php.
redman2
13.10.2004, 19:41:04
Dzieki,
Nie mam kodu html pomieszanego z php.
W pliku jest tylko skrypt walidacyjny i formularz. I to wszystko.
Chcialem rozwiazac wszystko za "jednym przyciskiem".
Dlatego to jest dla mnie wazne, gdyz na nastepnej stronie wypisuje swiezo zalogowanego uzytkownika w postaci w jakiej bedzie widoczny dla reszty uzytkownikow. Dopiero z tego poziomu moze sie zalogowac (po uprzednim odebraniu poczty w ktorej jest wygenerowane losowo haslo)
dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.