Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Drukowanie wygenerowanych plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
darteye
Witajcie
istnieje taka możliwość, że wygenerowane pliki worda możnaby wydrukować automatycznie?
W/g mnie nie ma takiej możliwości ale wole zapytać, żeby mieć pewność. Jest sobie bardzo rozbudowany formularz, gdzie przy odpowiednim wyborze generuje odpowiednie pliki worda z wypisanymi danymi pobranymi z bazy danych. Z tym nie ma problemu - wszystko ślicznie pięknie i teraz czy jest możliwość wydrukowania tych plików?

Problem jest generalnie taki, że mam 20 różnych szablonów o bardzo specyficznym wyglądzie tak więc ten dokument może być za każdym razem inny - nie uśmiecha mi sie tworzyć po prostu podstrony z odwzorowanym wyglądem worda, zeby moc drukować - najlatwiej i najszybciej byłoby gdyby się właśnie dało jednym poleceniem wydrukować wszystkie pliki.

Jeśli ktoś ma cynk, na to czy można to zrobić będe wdzięczny.
maviozo
Możesz zapamiętywać kolejne wersje dokumentu i ich dane np. w sesji, a potem na koniec wygenerować jeden dokument z kolejnymi podstronami jako kolejne strony do druku. Czyli jeśli dokument ma 2 strony a Ty uzupełniasz 5 róznych wersji, na gotowo dostajesz 1 dokument z 10 stronami.
Ja taki patent rozwiązałem generując sobie PDF (przez FPDF, bardzo ładnie to chodzi) - a do hurtowego drukowania: patrz wyżej smile.gif
darteye
Cytat(maviozo @ 16.07.2013, 17:55:52 ) *
Możesz zapamiętywać kolejne wersje dokumentu i ich dane np. w sesji, a potem na koniec wygenerować jeden dokument z kolejnymi podstronami jako kolejne strony do druku. Czyli jeśli dokument ma 2 strony a Ty uzupełniasz 5 róznych wersji, na gotowo dostajesz 1 dokument z 10 stronami.
Ja taki patent rozwiązałem generując sobie PDF (przez FPDF, bardzo ładnie to chodzi) - a do hurtowego drukowania: patrz wyżej smile.gif

no wlasnie moze byc taki przypadek, ze bedzie 10 roznych plikow doc i kazdy z nich inny szablon inne fotki itp itp, nie mam pojęcia jak coś takiego zapamiętać w sesji - w międzyczasie już szukałem bo podobnie jak mówisz, rozważam opcję generowania jednego wspólnego pliku i tutaj pytanie (ja w tej chwili jeszcze szukam na goole) jak połączyć przykładowo 10 różnych plików będących w danym katalogu w 1 wspólny plik? - wtedy zrobiłbym opcje pobierz i gość drukuje sobie wszystko bez ściągania 10 czy 20 plików.
maviozo
Możesz je zapisać tymczasowo i spakować wszystkie do paczki i tę paczkę (zip) wysłać. A potem wywalić. Tyle, że przy dużym ruchu to może być jakiś-tam kłopot smile.gif
A co do zapamiętywania danych to $_SESSION albo ewentualnie ostatecznie ciastka smile.gif
darteye
Cytat(maviozo @ 16.07.2013, 23:11:33 ) *
Możesz je zapisać tymczasowo i spakować wszystkie do paczki i tę paczkę (zip) wysłać. A potem wywalić. Tyle, że przy dużym ruchu to może być jakiś-tam kłopot smile.gif
A co do zapamiętywania danych to $_SESSION albo ewentualnie ostatecznie ciastka smile.gif

to mi nic nie da ;p musze miec minimum 1 plik do pobrania i do wydrukowania, juz myślałem nad tym:

http://stackoverflow.com/questions/9299030...o-pdf-using-php
ale trzeba by zaplacic 150$

albo może coś takiego?
http://diabl0.gazeta.ie/2008/12/laczenie-w...ow-pdf-w-jeden/

tylko teraz musiałbym poszukać zamiany doc na pdf i polaczenia wszystkiego w 1 pdf

jeśli mimo wszystko ktoś będzie miał namiar jak połączyć wszystkie doc w 1 plik, byłoby najlepiej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.