Chciałem stworzyć formularz z dodawaniem danych do bazy, lecz nie wiem czemu nie działa przycisk submit, po jego naciśnięciu nic się nie dzieje. Wiem że pewnie jest jakiś problem ze ścieżką przy form ale próbowałem wszystkiego, nawet bezpośredniej ścieżki dostępu i dalej nie działa.
Całość realizuję w CI.
Tutaj moje pliki:
1. controllers/seans.php
class Seans extends CI_Controller { public function __construct() { parent::__construct(); $this->load->database(); $this->load->helper('url'); } function index() { $this->load->view('dodaj_film.php'); } function insert_to_db() { $this->load->model('site_model'); $this->site_model->insert_to_db(); $this->load->view('pomyslnie_dodano');//loading success view } }
2. models/seans_model.php
class Site_model extends CI_Model { function insert_into_db() { $f1 = $_POST['f1']; $f2 = $_POST['f2']; $f3 = $_POST['f3']; $f4 = $_POST['f4']; $f5 = $_POST['f5']; $f6 = $_POST['f6']; $f7 = $_POST['f7']; $f8 = $_POST['f8']; $this->db->query("INSERT INTO `kino`.`seans` ( `id_seansu` , `id_klienta` , `id_filmu` , `sala` , `rzad` , `miejsce` , `data` , `czas` ) VALUES ( 'f1', 'f2', 'f3', 'f4', 'f5', 'f6', 'f7', 'f8' )"); } }
3. views/formularz.php
Field 1 = <input type = 'text' name='f1'><br/><br/> Field 2 = <input type = 'text' name='f2'><br/><br/> Field 3 = <input type = 'text' name='f3'><br/><br/> Field 4 = <input type = 'text' name='f4'><br/><br/> Field 5 = <input type = 'text' name='f5'><br/><br/> Field 6 = <input type = 'text' name='f6'><br/><br/> Field 7 = <input type = 'text' name='f7'><br/><br/> Field 8 = <input type = 'text' name='f8'><br/><br/> <input type='submit'> </form>
4. views/pomyslnie_dodano.php
Film został pomyślnie dodany.
Pozdrawiam