otóż tworzę pewien system newsów dla zielonych i napotkał mnie jeden problem.
Bez zbędnego gadania przejdę do środka, a więc mam kod:
<?php $id = $_POST['id']; $zapytanie = "SELECT * FROM `site_news` where `id`='$id'"; echo ' <div class="well"><form method="POST"> <div class="news-post-date"><span class="label label-inverse"><i class="icon icon-calendar icon-white"></i> '.$rekord[3].' </span></div> <legend>Tytuł: <input type="text" name="tytul" value="'.$rekord[1].'"/></legend> Treść: <textarea style="width: 95%; height:100px; border-radius:4px;" name="tresc">'.$rekord[2].'</textarea> <br><br> <i class="pull-right">Podpis: <input type="text" name="autor" value="'.$rekord[4].'" /></i> <br/> <center><input type="submit" name="ok" value="Edytuj!" /></center> <br/> </form> </div>'; } else { echo '<div class="well"> <b>Jeśli zapisałeś sobie wszystkie informacje o danym ogloszeniu, wypełnij formularz!</b><br><hr> <form method="POST"> Wpisz ID newsa :<input style="float:right" type="text" name="id" /> <br /> <span style="font-size: 11px; color: red;">Jeśli wpiszesz ID, którego nie ma w bazie danych i tak zostanie wykonane polecenie w MySQL</span> <center><input type="submit" name="ok" value="Usun!" /></center><br /> </form> </div>'; } ?>
Chciałbym dodać, aby po wypełnieniu formularza ( tej edycji ogłoszenia ) wykonało się takie coś :
$tytul=$_POST['tytul']; $tresc=$_POST['tresc']; if($sql) else echo '<fieldset><legend>Akcja Nie udana</legend>Nie udało się edytować newsa<br> '.mysql_error().'</fieldset>';
Nie wiem tylko jak to uwarunkwać i w jakich okolicznościach dodać tę akcję

Proszę o pomoc, ewentualne sugestie.