Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deha21
Mam dosyć rozbudowany formularz, gdzie jest ponad 40 pól. Generalnie problemem jest to, że nie dodaje mi wpisu do bazy. Sam wpis do bazy jest natomiast ok, bo gdy wywołuje co z phpMyAdmina to działa. Wydaje mi się, że coś może blokować przesyłanie zmiennych bo używając narzędzi google pokazuje że strona która powinna się załadować w <form action="strona.php"> nie zostaje wczytana, mimo że normalnie na ekranie się wywołuje. Listuje wszystkie dane z $_POST i nie mają one wartości.

Jako, że jest to formularz dosyć rozbudowany to nie będą zamieszczał kodu bo pewnie nikomu się nie będzie chciało go analizować. W środku formularza znajdują się divy, fieldset, labele, wszystkie rodzaje inputów i kilka submitów (dla wygody). Teraz nie wiem czy jest to problem htmla, php czy bazy danych :/ A nie mam jak tego sprawdzić bo żadnych błędów nie pokazuje (włączone w ini_set, error_reporting i mysql_error). Help!
kw95s
kawałek kodu jednak mógłbyś podrzucić...
MadMark
Ale method w formularzu masz ustawione na "post" ?
toaspzoo
Znacznik form domyślnie przybiera wartość atrybutu method na get, więc musisz go przestawić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.