login800
28.09.2013, 20:44:09
Witam
1 październik wybieram się na studia. Pytanie na jakim roku i czy i ile można się nauczyć php na studiach. Chciałbym być programistą php i jstem ciekaw bardzo
dzięki
mstraczkowski
28.09.2013, 20:51:43
Studia to ciekawy dodatek, ale programisty z ciebie nie zrobią.
Musisz uczyć się samemu, a studia traktować jako lekcje dodatkowe.
Takie jest moje zdanie
jacobson
28.09.2013, 21:30:04
Mozna byc programista a czego - to zalezy od Ciebie

PHP u mnie na studiach w ogole nie uczyli
Turson
28.09.2013, 21:51:53
Zajrzyj w rozkład zajęć to dowiesz się dokładnie kiedy będzie (o ile będzie...). Obstawiam 3-4rok
sunpietro
29.09.2013, 07:30:02
Tak jak piszą koledzy wcześniej. Na studiach nie nauczysz się programowania w ogóle. Jedyne co możesz się nauczyć i co się może przydać to analityczne myślenie w celu rozwiązania czsami dość ciekawych problemów.
Studia, jak sama nazwa mówi, są okresem gdy się studiuje zagadnienia aby je zrozumieć. Od uczenia jest szkoła.
aniolekx
29.09.2013, 07:43:15
Na studiach poznałem podstawy programowania w C++ (OO), no może trochę więcej jak podstawy, co było przydatne w dalszej nauce. Ja skończyłem licencjat na Uniwersytecie Łódzkim. Aczkolwiek miałem to szczęście ze w trakcie studiów znalazłem prace, w której musiałem szybko nauczyć się programować w PHP, prawdopodobnie gdybym nie był w trakcie studiów to bym tej pracy nie dostał, bo na co dzień nie miałem styczności z programowaniem z wyjątkiem czasów liceum (trochę Pascala) i podstawówki kiedy bawiłem się na moim Atari językiem Basic. Ale jak dziś pamiętam jak przez pierwszy miesiąc jeździłem do pracy i w autobusie przeglądałem notatki z PHP ;p
Tuminure
29.09.2013, 10:41:32
Na moich studiach miałem 1 przedmiot poświęcony html i php. Warto jednak zaznaczyć, że przedmiot nie miał na celu nauczyć kogokolwiek tworzenia stron internetowych lub zrobienia z niego programisty php, a bardziej miał na celu po prostu zaprezentowanie, że takie coś istnieje i jak zacząć z tym zabawę. Stawiam na to, że przeciętna osoba, która zna podstawy programowania i chce nauczyć się php, nauczyłaby się więcej w 20h w domu, niż na takich zajęciach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.