Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Aktualizacja danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jaccogaco
Dane przeznaczone do aktualizacji wyświetlam za pomocą pętli i przy każdym rekordzie ustawiam submit. Chciałbym by po wciśnięciu submit aktualizował się rekord przy którym submit został wciśnięty. Teraz po wciśnięciu submit nie aktualizuje się rekord ten, który powinien. Zapytanie jest dobre, a problem pewnie tkwi po stronie wyświetlania danych i przypisania submita do konkretnego rekordu. Teraz jak naciska się submit to tak jakby odnosił się do pierwszego lepszego rekordu i go aktualizuje. Jak mam to zrobić by było poprawnie?
nospor
Kazdy rekord ma byc oddzielnym formulrzem z ID danego rekordu. Klikajac submit wyslesz tylko dane tego wlasnie rekordu
jaccogaco
Zrobiłem to, ale coś dalej mi nie działało. Kod php miałem pod formularzem, później dałem nad i też nie działało. Zostawiłem kod na górze, dałem odpowiednie if'y, a niektóre dane, te potrzebne do zapisu przekazałem w ukrytym inpucie. Nareszcie działa... Takie coś ma służyć do aktualizacji swoich wpisów przez użytkowników. Mam nadzieję, że jest to poprawne.
nospor
Cytat
Mam nadzieję, że jest to poprawne.
Bez podanego kodu to i my mozemy miec jedynie nadzieje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.