Mam problem z wyszukiwarką a właściwie, że nie działa...
Joomla i własny komponent. Wyświetlam sobie tabelę z rekordami z bazy a powyżej mam wyszukiwarkę gdzie chciałbym znaleźć odpowiednie rekordy. Ma wyszukać tylko z jednej tabeli pomieszczenia: id_pomieszczenia, nr_pomieszczenia, opis. Nie działa też przycisk "czyść". Za każdym razem mam komunikat: " Brak danych spełniających podane kryterium". Podaję kod może ktoś mógłby pomóc:
echo ' <table>'; echo' <h1>Wpisz szukaną frazę</h1> <form method="post" id="search" action="index.php?option=com_katalog&view=kwat_pom"> <p> <input name="search_query" class="textbox" type="text" value="'; echo $_POST['search_query']; echo '" /> <input name="klawisz" class="searchbutton" value="Szukaj" type="submit" /> <input type="reset" value="wyczyśc" name=""/> </p> </form>'; ?> <div id="com_katalog_content"> <h1 class="componentheading">Pomieszczenia</h1> </div> <?php $db = JFactory::getDBO(); $warunek = "WHERE nr_pomieszczenia LIKE '%".$_POST['search_query']."%' AND opis LIKE '%".$_POST['search_query']."%' "; } $query = "SELECT * FROM #__pomieszczenia"; // Executes the current SQL query string. $db->setQuery($query); // returns the array of database objects $list = $db->loadObjectList(); // create the list of titles foreach ($list as $item) { $item_title = $item->title; } $db->setQuery($query); $row = $db->loadObjectList(); $tabela = $this->get('getCategory'); if($i==0&&strstr($_POST['klawisz'],'Szukaj')!==FALSE&&strlen($warunek)>0){ } foreach ($list as $item) { echo JHTML::_('link', 'index.php?option=com_katalog&view=listasprzetu&id='.$item->id_pomieszczenia, $item->nr_pomieszczenia); }