<?php ); foreach ($tab as $row1) { if ($row1['ilosc'] == $ilosc[0]) { foreach ($tab as $row2) { if ($row2['ilosc'] == $ilosc[1]) { foreach ($tab as $row3) { if ($row3['ilosc'] == $ilosc[2]) { foreach ($tab as $row4) { if ($row4['ilosc'] == $ilosc[3]) { foreach ($tab as $row5) { if ($row5['ilosc'] == $ilosc[4]) { $znalezione[] = $row1['nazwa'].' '.$row2['nazwa'].' '.$row3['nazwa'].' '.$row4['nazwa'].' '.$row5['nazwa']; } } } } } } } } } } /** * Z tego przykładu, gdy dałem echo count($znalezione); to miałem aż 512 kombinacji. * * Dodanie tylko jednej wartości do $tab (np. 10 => array('ilosc' => 1, 'nazwa' => 'jedynka 5')) zwiększa ilość kombinacji z 512 do 800. */
A wiec chodzi o to, żeby dopasowało idealnie ze sobą 5 różnych wpisów. Wszystko było OK, gdy $tab miało około 20-30 wpisów. Ale przy 2500 wpisów skrypt poległ. Czy macie jakieś pomysł na to? A może macie przy okazji pomysł, jak to zrobić, żeby było to uniwersalne np. zależne od zmiennej $count, i np. jakby jej wartość była równa 5 to by się zagnieżdżało 5 razy, a jakby było równe 10, to zagnieżdżało się 10 razy (czyli dopasowywało by ze sobą 10 różnych wpisów). Ale co do uniwersalności nie musi być. Ważne, by skrypt był optymalny. Ważne, że musi mi wszystkie możliwe kombinacje dać. Z góry dziękuję za pomoc