W rakim razie zapytam znow - po cholere jest to forum skoro jedna osoba sposrod 200 chce pomoc ale nie potrafi wyjasnic takiemu oslowi jak ja - co ma zrobic zeby otrzymac wynik zamierzony w Twoim kodzie?
Cytat(Pyton_000 @ 7.12.2013, 20:22:52 )

Oczywiście że nic ci nie da, ba nawet zepsuje wynik działania skryptu bo te zmienne SAME się ustawiają co oznacza że po wykonaniu tego kawałka kodu TE ZMIENNE będą zawierały GOTOWE klucze...
Potwierdziłeś tym samym że bezmyślnie skopiowałeś kod, uruchomiłeś nie wiedząc nic. Dodatkowo wprowadzasz poprawki kompletnie nie mając pojęcia o ich działaniu...
drugi raz tłumaczę: dokładnie tak - wkleiłem bezmyślnie kod, ponieważ jak pisałem wcześniej nie wiem o co w nim chodzi - nie rozumiem go, dlatego NIE WIEM jak go dostosować pod siebie... Gdybym wiedział - wkleił bym zmyślnie kod, co więcej zrobił tak, żeby uzyskać wynik o jaki mi chodzi, poza tym gdybym, wiedział co i jak - z pewnością nie zakładał tematu tylko zrobił to w 5 minut sam - a skoro powtarzam eNty raz nie wiem jak działa Twój kod, nie mam czasu na czekanie na Twój jeden wpis dziennie - próbuję zrobić coś sam i sam do czegoś dojść - co widać po zmienianym przeze mnie, a wg Ciebie wleczonym ciągle moim kodzie... I za każdym razem jestem krok dalej, nie uważam żeby mój kod był gorszy od Twojego, bo do momentu do którego został napisany wykonuje się wyśmienicie...
Ale nie ma problemu - są jeszcze inne fora PHP w internecie, są i pomocni ludzie, którzy mam nadzieję pokażą mi lub nawet dopiszą i poprawią to, co pragnę uzyskać w moim kodzie - lub objaśnią mi działanie Twojego kodu, skoro Ty sam nie potrafisz go obronić...
wracając jeszcze do 3 na raz - dałeś mi wycinek, który miał wyświetlić mi 3 daty na raz od dzisiejszej - ale mi to do niczego nie będzie potrzebne, bo ja muszę mieć możliwość wyświetlenia każdej zmiennej oddzielnie w każdej linii oddzielnie, a nie w 3 na raz...
proszę bardzo proszę Państwa - oczywiście musiałem sam do tego dojść i mój skrypt jest krótki i świetnie działa - i tylko O TO MI CHODZIŁO!
<?php
$database = './db/zawody.db';
$items = file($database);
foreach($items as $line)
{
list
($datein, $dateout, $title, $city, $street, $poolname, $poollength, $result) = explode('|', trim($line)); $difference = (strtotime($datein) - $dzisiaj); $newdatein = date('Y-m-d', ($dzisiaj + $difference));
if ($difference > 0)
{
$dateins[] = $datein;
$dateouts[] = $dateout;
$titles[] = $title;
$citys[] = $city;
$streets[] = $street;
$poolnames[] = $poolname;
$poollengths[] = $poollength;
$results[] = $result;
$differences[] = $difference;
$newdateins[] = $newdatein;
}
}
array_multisort ($newdateins, SORT_ASC
, $dateins, $dateouts, $titles, $citys, $streets, $poolnames, $poollengths, $results); ?>