mam 2 funkcje - jedna to jest ta, którą udostępnia API fb, druga to moja, która jest odpowiedzialna za dodawanie do bazy i tworzenie sesji, problem chyba jest taki, że zmienna $user jest pusta, bo jak dam return var_dump($user) i pozniej ją w widoku wyswietle to nic się nie wyświetla.. i nie wiem co jest grane..
// logowanie przez FB public function get_facebook_cookie($app_id, $app_secret) { $payload = ''; foreach ($args as $key => $value) { if ($key != 'sig') { $payload .= $key . '=' . $value; } } return null; } return $args; } // logowanie przez FB cz. 2 public function fb_login() { $cookie = $this->get_facebook_cookie('x','x'); $user = json_decode(file_get_contents('https://graph.facebook.com/me?access_token=' .$cookie['access_token'])); if ($user) { if ($this->checkIfEmailRegistered($user['email'])) { $ident = $this->createNewIdent(20); $this->sqlInsert(SQLTABLE_USERS , "null,'facebook','fb_pass','".$user[email]."','".$user[first_name]."','".$user[last_name]."','TRUE',NOW(),'".$ident."','USER'"); } $_SESSION['logged_user'] = $this->sqlRow("*" , SQLTABLE_USERS , "WHERE email='".$user[email]."' AND type='USER'"); return true; } else { return false; } } // i później: case "fblogin": $kernel->schema("content"); $kernel->template("users/fblogin.smarty"); $kernel->setModule("users"); if($user->fb_login()) { $kernel->redirect(APP_URL . "ogloszenia/lista.html"); }
wie ktoś czemu tak się może dziać? do bazy też nic nie dodaje, krótko mówiąc zmienna $jest pusta i przy warunku sprawdzajacym czy zmienna jest pusta zwraca od razu false i dupa..
chyba, że w linku za mało informacji pobieram?
z tego co się dowiedziałem, to chyba funkcja pobierajaca dane jest do niczego (ta pierwsza) ma ktoś może jakiś działający kod pobierający dane z fb?