Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prośba o wskazówkę dotyczącą ekranu RWD
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
john_doe
Hej,

piszę wersję mobilną aplikacji b2b.
Jedną z opcji jest sprawdzenie należności dla danego klienta.
Czyli przygotowuję ekran gdzie user musi wybrać klienta i datę i wygenerować raport.

Umieszczenie pola <select> z zapakowanymi np. 500 klientami raczej odpada, bo user po rozwinięciu takiego pola na komórce musi palcem śmigać dosyć ostro, uważać by nie przejechać etc etc...

Czy jedynym słusznym rozwiązaniem będzie pole input text + ajax i autocomplete?

może macie jakieś inne sugestie?

kilab
Autocomplete to pierwsze co przyszło mi na myśl zanim jeszcze doczytałem o select'cie, który z wiadomych przyczyn odpada więc wyjście wydaje się ok, ale jeśli ktoś faktycznie zna ciekawe rozwiązanie problemu to również będę wdzięczny za pochwalenie się smile.gif
Tuminure
Cytat
ajax i autocomplete

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić autocomplete, który pobiera dane prosto z javascriptu, a nie z ajaxowych zapytań do serwera. Nie wiem jednak jak z wydajnością takiego rozwiązania.

Cytat
Umieszczenie pola <select> z zapakowanymi np. 500 klientami raczej odpada, bo user po rozwinięciu takiego pola na komórce musi palcem śmigać dosyć ostro

Myślę, że sama w sobie strona, która ma 500+ elementów w strukturze, dość kiepsko działałaby na telefonie.
!*!
Cytat
Czy jedynym słusznym rozwiązaniem będzie pole input text + ajax i autocomplete?

+ suwak dzięki któremu przeskakujesz do wybranej litery alfabetu lub przewijasz po kontaktach, coś w stylu http://demotywatory.pl/ na dole.
lobopol
Użyj np. select2 pełna lista bądź lista z infite scrolem + search
john_doe
o select2 nie słyszałem.
zrobiłem obie wersje i dam wybór userom

dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.